Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 2006 yılında Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara rağmen yatırım yapılmayan YumurtalıkKarataş sahillerini, Meclis gündemine taşıdı.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda konuyla ilgili konuşma yapan Şevkin, Karataş ve Yumurtalık’ın Adana’nın gelişime açık, turizme açılan sahil ilçeleri olmasına rağmen yıllardır kaderiyle baş başa bırakıldığını ifade etti.

        Bakanlar Kurulu’nca ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ olarak ilan edilerek ‘Turizm Teşvik Kanunu’ kapsamına alınan Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin 2006 yılında alınan bu kararın üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen herhangi bir yatırıma sahne olmadığını söyleyen Şevkin, “Karataş ve Yumurtalık, Adana’nın gelişime açık, turizme açılan sahil ilçeleri olmasına rağmen yıllardır kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Tarihi, kültürel ve doğal turizmin dünyadaki en güzel örneklerinin sergilenebileceği Yumurtalık ve Karataş ilçeleri yeni bir yapılanmayla ülkemizin turizmdeki tanıtım yüzü olabilecek özelliklere sahiptir" dedi.

        Kamuözel sektör işbirliği, doğru teşvik ve planlamalarla iki ilçeyi birbirine bağlayan sahil şeridinin daha fazla geç kalınmadan dünya turizmine kazandırılması gerektiğini belirten Şevkin, Karataş Belediyesi’nin 2015 yılında fizibilite raporunu hazırlayıp tanıtımını gerçekleştirdiği AdanaKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti feribot seferleri projesinin de desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler