Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde diyabetle ilgili toplumsal farkındalık sağlamak ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlenecek.

        14 Kasım günü Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Yüreğir Yerleşkesi, B blok 3'ncü katında saat 13.00'de düzenlenecek toplantıda, konunun uzmanları tarafından diyabetten korunmak ve diyabet ile yaşam hakkında önemli bilgiler verilecek.

        Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Eda Ertörer, "Diyabetes mellitus, 2017 yılı itibarı ile tüm dünyada yaklaşık 425 milyon insanı etkilediği bilinen ve sıklığı giderek artan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Görme kaybı, kronik böbrek yetmezliği, gangren sebepli uzuv yaralarıkesilmeleri, kalp krizi ve beyin felci gibi yıkıcı sonuçlara neden olabilir. İstatistikler, diyabet nedeni ile gerçekleşen ölümlerin yüzde 50’sinin 60 yaş altında olduğunu bildirmektedir. Genetik yatkınlığın yanı sıra, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme diyabet gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Mevcut hastaların ve gelecek nesillerin korunması için farkındalığın artırılması gereklidir. Bu amaçla, her yıl 14 Kasım tarihi “Dünya Diyabet Günü” olarak anılmakta ve konu ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve duyuruları yapılmaktadır. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ailesi olarak bu önemli ve anlamlı günde yapacağımız toplantıya tüm halkımız davetlidir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler