Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Yazarlarevi Çukurova Okulu etkinlikleri 'Çukurova Büyüsü' teması ile 3 Ekim'de başlıyor.

        Halka açık ve ücretsiz etkinliklerin ilki 3 Ekim Perşembe günü 18.00'de yönetmenliğini Turgut Bağır'ın, görsel sunumunu ise Yusuf Öcel'in yapacağı 'Fotoğraf nedir, neyi anlatır?' sunumu ile gerçekleştirilecek.

        7 Ekim Pazartesi 14.00'te ise yönetmenliğini Sevinç Kökenler'in yapacağı resim atölyesi açılacak. Atölyenin ikinci çalışması ise 21 Ekim günü 14.00'te olacak. '712 yaş grubuyla satranç derslerinin yönetmenliğini Amir Akdağ yapacak. Akdağ, 'Şah mat olmazsa' başlığı ile saat 17.00'de çalışmalarına başlayacak. Çalışmalar her pazartesi aynı saatte devam edecek.

        8 Ekim Salı günü 17.30'da Çukurova Okulu Yazınevi tanıtımı ile kavramların sınırı konusu ele alınacak. Yönetmenliğini Nazan Balcı'nın yapacağı toplantıda yazarlığı Çetin Yiğenoğlu anlatacak. Çetin Yiğenoğlu'nun ikinci çalışması 'Yazınsal Gerçeklik' adı altında 24 Ekim günü 17.30'da olacak.

        9 Ekim Çarşamba günü yönetmenliğini İsmail Ökke'nin yapacağı 15.30'daki etkinlikte 712 yaş grubu çocuklara drama dersleri verilecek. Etkinliğin ikinci çalışması 23 Ekim'de aynı saatte yapılacak.

        10 Ekim Perşembe günü saat 15.00'te Durmuş Ali Özkale çocuklara 'Masal okuma' dersi verecek. Etkinliğin ikincisi 24 Ekim günü aynı saatte 'Çocuk Yazını' başlığı altında gerçekleştirilecek. Aynı gün 19.30'da '3. Delta’da Eski İnsan İzlerini Ararken' başlığı altında 'Dağlık Kilikya kültleri ve yeni tespitler' konulu bir etkinlik yapılacak. Yönetmenliğini Çukurova Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serdar Girginer'in yapacağı etkinliğin konuşmacısı Mersin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Durukan olacak.

        11 Ekim Cuma günü 15.00'te yönetmenliğini Asuman Söylemez'in yapacağı 'Okur Tipleri' adlı etkinlik olacak.

        12 Ekim Cumartesi 14.00'te yönetmen Neşe Apaydın ve konuşmacı Sevim Sezer Yüksel 'Etkileşimli söyleşiler', 15 Ekim Salı 18.00'de yönetmen Orhan Apaydın'ın 'Medya dedikleri' başlıkları altında düşüncelerini paylaşacak. 16 Ekim Çarşamba 16.00'da yönetmen Bünyamin Satanoğlu'nun '12 yaş üstü için' tiyatro etkinliği yapılacak. Etkinliğin ikincisi ise 30 Ekim günü 16.00'da olacak.

        17 Ekim Perşembe 15.00'te yönetmen Sezaver Seçki, 'Doğa bilinci oluşturma ve gezegenimizin değişen iklimine dikkat çekecek resim çalışmaları' etkinliğini gerçekleştirecek. Seçki'nin ikinci çalışması 31 Ekim 15.00'te olacak. 22 Ekim Salı 17.00'de yönetmen Sezaver Seçki, 'Masal, müzik, resim, dans, yazı ve dramayla geliştirerek sorun çözme becerisi kazanma çalışmaları' etkinliğini gerçekleştirecek. 23 Ekim Çarşamba 19.00'da yönetmen Nevin Apaydın, ÇDSO Gitar Solisti Sinan Kurşun ile 'Müzikli söyleşi' yapacak. 25 Ekim Cuma 19.00'daki Çukurova Akşamları'nda yönetmen Enver Eskisındı 'Şiirlerin, şarkıların sıcaklığında' etkinliğini sunacak.

        26 Ekim Cumartesi 14.00'te yönetmen Prof. Dr. Mustafa Apaydın ve konuşmacı Sevim Sezer Yüksel, 'Etkileşimli söyleşiler' ile roman dünyasını anlatacaklar. 30 Ekim Çarşamba 19.00'da yönetmen ile Yaşar Ateşoğlu ve konuşmacı Doç. Dr. Sadık Erol Er, 'Felsefesanat ilişkilerini masaya yatıracaklar. 31 Ekim Perşembe 17.00'de ise 'Bir dünya şiir' ile yönetmen Başak Hülya Ekmekçi ayın son etkinliğini gerçekleştirecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler