Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da, özel harekat polislerini taşıyan zırhlı polis servisine yönelik düzenledikleri bombalı saldırının ardından kaçtıkları Eskişehir'de ölü ele geçirilen MLK'li teröristlerin, PKK kamplarında 'keşif, istihbarat, bombalı sabotaj eylemi' eğitimi aldıkları ortaya çıktı. Teöristlerin çivi ile güçlendirdikleri bombayı, olay yerine bisiklet ile bıraktıkları belirlendi.

        Özel harekat polislerini taşıyan zırhlı polis aracına, 25 Eylül sabahı Yüreğir ilçesi Kozan Bulvarı üzerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i polis memuru, 5 kişi yaralandı. Saldırının ardından Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş tarafından kurulan özel ekip, bölgedeki 150 güvenlik kamerasını mercek altına aldı. Teröristleri yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatan Terörle Mücadele ekipleri, saldırının yaşandığı yeri kapsayan 4 kilometrelik alanda bulunan tüm güvenlik kameraları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ni (KGYS) inceledi. Aynı güzergahta çalışan otobüs, minibüs ve taksilere ait güvenlik kamerası da kontrol edildi. 

        Yapılan incelemeler sonunda bombalı saldırganların MLKP'li teröristler Ozan Sözmen ve Fırat Şeran olduğu saptandı.

        Görüntülerden 2 teröristin saldırıdan 4 ay önce, bölgede ev kiralayıp, keşif yaptıkları da ortaya çıktı. Gizlendikleri hücre evinin sahibine ise Ozan Sökmen'in kendisini 'Mert', Fırat Şeran'ın da 'Çağlayan' olarak tanıttığı tespit edildi. 

        BOMBAYI BİSİKLETLE BIRAKMIŞLAR

        Yapılan incelemeler sonunda teröristlerin saldırıda kullandıkları patlayıcıyı çiviyle güçlendirdikleri ve olay yerindeki üst geçitin ayağının altına bisiklet ile bıraktıkları, uzaktan kumandayla patlattıkları ve saldırıdan 1 gün önce olay yerinde keşif yaptıkları belirlendi.

        PKK KAMPLARINDA EĞİTİLDİLER

        Saldırıdan sonra kaçtıkları Eskişehir'de örgüte ait hücre evinde ölü ele geçirilen 2 teröristin PKK kamplarında 'keşif, istihbarat, bombalı sabotaj eylemi' eğitimi aldıkları ortaya çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler