Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anavarza Antik Kenti'nde yapılan restorasyon çalışmaları Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında değerlendirildi.

        Toplantıda Anavarza Sütunlu Cadde ve Anavarza Kalesi’nin restorasyon çalışmaları tüm detayları ile ele alındı.

        Vali Yardımcısı Murat Süzen ve ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantıda Vali Demirtaş, 15 Nisan 2014 tarihinde UNESCO Dünya Mirasının Geçici Listesi’ne giren Anavarza Antik Kenti’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

        Restorasyon çalışmalarının bir an evvel tamamlanması için herkesin titizlikle çalışması gerektiğine vurgu yapan Vali Demirtaş, kentin binlerce yıllık zengin tarihini yansıtan Anavarza Antik Kenti'nde yapılan çalışmaları adım adım takip ettiklerini dile getirdi.

        Adana’nın birçok doğal, kültürel ve tarihi güzelliğe sahip bir kent olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Kentimizin sahip olduğu bu değerler gelecek nesillere bırakacağımız birer emanettir. Bizler bu sorumluluğumuzun bilinciyle ilimizin kültürel varlıklarını korumak ve ayağa kaldırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

        Toplantı, görüş alışverişinin ardından yapılacak projelerle ilgili değerlendirmelerin yapılmasıyla son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler