Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'nın Kozan ilçesinde yaklaşık 4 bin dönüm arazide yetişen ve birçok üreticinin gelir kapısı olan harnup olarak bilinen keçiboynuzunun hasadına başlandı.

        Kıraç arazi ve sıcak iklimde yetişen ilaç sanayi başta olmak üzere pekmezi ile birçok hastalığın şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan, nefes darlığına, akciğerkaraciğer rahatsızlıklarından bronşite, çocuk felcinden sigara bağımlılığına kadar birçok soruna iyi gelmesi nedeniyle yurt içi ve yurt dışı pazarda yerini alıyor.

        22 Temmuz'da hasadına başlanan ve kilosu 6 TL'den satılan keçiboynuzu için ağaçlarda hasat mesaisi yapan üreticilerden Bilgehan Tarhan, bu yıl 10 ağaçtan yaklaşık 1 ton ürün beklediklerini söyledi.

        Yüksek ağaçların tepesinden keçiboynuzunu tek tek toplayan üreticiler ağacın köklerine serdikleri bezler ile ürünün çevreye dağılmadan toplamasını gerçekleştirerek çuvallara koyuyorlar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler