Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’nın İmamoğlu ilçesinde yıllardır serbest meslekle uğraşan Veli Gürdal, internetten araştırdığı hindi yetiştiriciliği ile kendi işinin patronu oldu.

        Ekşiler Mahallesi'nde yaşayan Veli Gürdal, yıllarca serbest meslek ile çalışmasının ardından bu yıl internetten araştırdığı hindi yetiştiriciliği ile hayatını değiştirdi. Gürdal, 100 hindi ile ilk etapta 2 bin 200 TL yatırım ile başladığı hindi yetiştiriciliğinde hedefini yükseltti.

        Hindi etinin büyükbaş ve küçükbaş etinden daha yararlı olduğunu savunan Veli Gürdal, hindi etine bölgede çok bilinmemesine karşın talebin yoğun olduğunu kaydetti. Gürdal, "Daha önce çok işte çalıştım ama bundan aldığım keyfi hiçbir işten alamadım. Evlatların gibi oluyor hem keyifli hem de getirisi yüksek. Herkesin yapabileceği bir iş. Taleplere yetişemiyorum. Düşündüğümden daha çok talep var. Seneye bin hindiye çıkaracağım, tanıtımı, devlet desteği olsa daha büyük yatırım yapılabilir. 100 hindi 6 ayda yetişiyor 2 bin 200 TL ile başladım ve toplamda 7 bin TL para harcadım. Hindiler tanesi 200 TL’den başlıyor 300 TL’ye kadar fiyatı değişiyor. 5 ayda yaklaşık 23 bin TL gibi bir para bırakıyor. Oldukça karlı. Tanıtımı yapılsa ve marketlerde satışı arttırılsa faydaları aktarılsa çok daha güzel yerlere gelecek bir sektör” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler