Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’nın Kozan ilçesinde Hacıuşağı Mahallesinde asırlık konak olan Sepetseyrek Konağı restore edilerek gelecek nesillere miras olarak bırakılmak isteniyor.

        Binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kozan’da milli mücadele yıllarından günümüze kalan tarihi konaklardan biri olan Hacıuşağı Mahallesindeki Sepetseyrek Konağı, restore edilerek tarih turizmine kazandırılmak isteniyor.

        Hacıuşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Kılınç, atalarından kalan asırlık Sepetseyrek Konağının turizme kazandırılmasını istedi. Bölgenin konaklar diyarı olduğunu belirten Muhtar Kılınç, “Burası Sepetseyrek Konağı. Burası yıllardan beri bizim için bir sembol. Bu tarihi Sepetseyrek Konağı bir asırdan fazla tarihe sahip. Geçmişte bir intihar olayı yaşanmış ve konak yüksek olunca o zaman satışa çıkarmışlar ve benim dedelerim, babam satın almışlar. Burası restore edilmeyi bekliyor. Sit alanı olduğu için biz bir şey yapamıyoruz, yıkılmasını istemiyoruz. 3 katlı 14 odalı, konak avlusu, ahırı olan muhteşem bir yapı. Eski tarihi bir konak. Geçmiş yıllarda Ermeniler dönemine şahitlik etmiş. Daha önce Ermeniler geldi, buralarda kendi yakınları yaşadığından bahsetmişti. Ermeniler burada doğan yakınları olduğu anlattı. Bölgemiz konaklarla dolu. Bu konaklarımıza sahip çıkalım. Tarihe ve turizme kazandıralım” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler