Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Un ve yem sektörünün Türkiye’deki öncü şirketlerinden Sunar Özlem, pandemi süreciyle ilgili Türk Standartları Enstutüsü (TSE) tarafından belirlenen tüm kriterleri tamamlayarak ‘Covid19 Güvenli Üretim Belgesi’ aldı.

        Pandemi sürecinin gerektirdiği tüm yasal tedbirleri almasının yanı sıra özel önlemlerin alındığı Sunar Şirketler Grubu’nun un ve yem sektöründe öncü şirketi ‘Sunar Özlem’e TSE tarafından ‘Covid19 Güvenli Üretim Belgesi’ verildi.

        Daha önce TSE tarafından Sunar Mısır ve Elita Gıda’ya verilen Covid19 Güvenli Üretim Belgesi, Sunar Şirketler Grubu’nun temeli merhum Hacı Nuri Çomu tarafından 1976 yılında atılan grubun ilk sanayi kuruluşu Sunar Özlem’e de verildi.

        Salgının başladığı andan itibaren yasal zorunlulukların yanı sıra sektöre öncü olacak iyileştirme yatırımları yaptıklarını belirten Sunar Şirketler Grubu CEO’su Hasan A. Özkan, “Bünyemizdeki bir şirketimiz daha denetleme sürecinden başarıyla geçerek Covid19 Güvenli Üretim Belgesi aldı. Sunar Şirketler Grubu olarak gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki tüketicilerimize hiçbir sıkıntı yaşatmadan güvenli ürün tedarikimizi sürdürüyoruz. Salgın sürecinin geride kalacağına inanıyoruz. Fakat bu önlemleri kalıcı olarak almaya devam edeceğiz” dedi.

        Sunar Özlem hakkında

        Sektöründe yaklaşık yarım asırlık tecrübeye sahip olan Sunar Özlem A.Ş, gıda ve yem sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alıyor. 1976 yılında kurulan Sunar Özlem tesisleri, Osmaniye’nin de ilk sanayi kuruluşlarından birisi. Üretimine un ile başlayan Sunar Özlem, ekmeklik un gurubuna ek olarak; baklavalık, yufkalık, pastalık, böreklik gibi özel amaçlı unları ve nihai tüketiciye yönelik ürünleriyle ürün gamını çeşitlendirdi. 1997 yılında hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sunar Yem fabrikasını da bünyesine kattı. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlar için her gelişim aşamalarına cevap verebilecek nitelikte toz ve pelet halinde doğal hayvan yemleri üreten Sunar Yem, Sunar Grup bünyesindeki diğer üretim tesislerinden sağladığı hammadde ve içerikler sayesinde yılın 12 ayı yem üretiyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler