Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gülşah ÖZGEN/ADANA, (DHA)AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Adana ziyaretinin 2'nci gününde Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamındaki okulu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

        Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, sabah saatlerinde Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'ndeki Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu'nu ziyaret etti. PIKTES'in, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRİT) kapsamında finanse edilen okula giren Meyer-Landrut, Türkiye genelinde Suriyeli öğrenciler tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resimlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Meyer-Landrut, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi. 

        Daha sonra okuldaki derslikleri ve atölyeleri gezerek incelemelerde bulunan Meyer-Landrut, okul Müdürü Aydın Kaynarpunar'dan bilgi aldı. Okulun konferans salonunda konuşan Müdür Kaynarpunar, 34 derslikli okulda, 193 yabancı uyruklu, 421 Türk öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

        Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise yapılan çalışmalar için okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti. DHA-Genel Türkiye-Adana / Merkez Gülşah ÖZGEN

        2021-04-22 12:57:59

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler