Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)ADANA'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstasyon Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, hain darbe girişiminde şehit olanları andı.

        Hain darbe girişiminin 5'inci yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Adana Valiliği ve Milli İradeye Saygı Platformu tarafından İstasyon Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Adanalıların tek yürek olduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Adana Valisi Süleyman Elban, konuşma yaptı. 5 yıl önceki bu olayın hafızalarda hala tazeliğini koruduğunu belirten Vali Elban, "Bu millet bilemezdi ki büyük bir komplonun, büyük bir ihanetin içinde olan bir çetenin gizliden gizliye o akşam bütün nefreti, bütün canavarlığıyla 251 can alacağını, 2000'in üzerinde vatandaşımızı gazi bırakacağını, kamu binalarını, sivil binaları, Meclisi, köprüleri tahrip edeceğini. Biz hep Çanakkale'de askerimizin savaştığı düşman askerlerine annesinin babasının getirdiği taze yoğurdu paylaştığı hikayeleri biliriz. Belli zamanlarda herkesin naaşlarını almak için izin verildiği, birbirlerine destek olunduğunu biliriz. Ama bir milletin içinden çıkan bir grubun kendi milletine ateş açtığını, hunharca onları katlettiğine hiç karşılaşmamıştık millet olarak. Kendi tarihimizde ve maalesef başka milletlerin tarihinde de rastlanabilecek çok nadir hadiselerden biridir. Bin yıldan beri İslam'a bayraktarlık yapan bu milleti yüce Allah yalnız bırakmayacaktı. Liderinin bir işareti ile bu millet çok kısa bir zamanda tanklara, toplara, kurşunlara göğsünü siper ederek darbeyi engelledi. O gece eşi emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı yazılarak bu darbe girişimi hem fark edildi hem de kısa süre içerisinde bastırıldı. Dolayısıyla bu milletin bu feraseti, bu fedakarlığı dünyada emsali az görünür bir olaydır. Bu toprakların bize vatan kılınmasında özellikle 251 şehidimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnetlerimi sunuyor, ömür boyu sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum" dedi. 

        Vali Elban´ın konuşmasının ardından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve tüm Türkiye'de saat 21.00'de aynı anda başlayan '15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu' yapıldı. Sporcu Ökkeş Yiğit, Merkez Park'ta başlayıp, İstasyon Meydanı'nda biten koşunun ardından taşıdığı sancağı Vali Elban'a teslim etti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da tüm camilerden sela okundu.DHA-Genel Türkiye-Adana Gökhan KESKİNCİ

        2021-07-16 01:35:44

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler