Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖMER ÇELİK YANGIN BÖLGESİNDE

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, beraberinde milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru ve partisinin İl Başkanı Mehmet Ay ile Adana´nın Kozan ilçesindeki yangında zarar gören mahalleleri gezdi. Açıklamalarda bulunan Çelik, yangınlarda hayatını kaybedenler ve orman teşkilatındaki şehitler için rahmet diledi. Antalya Manavgat´taki büyük yangını hatırlatan Çelik, Kozan ve Aladağ ile Osmaniye ve Mersin´de hala yangınlarla mücadele edildiğini kaydetti. Yangınları söndürdükten sonra yaraların sarılacağını anlatan Çelik, resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

        `EKOLOJİK TERÖR MUAMELESİ GÖRÜR´

        İhmal, kasıt ve terör olayı fark etmeksizin ekolojik terör sayıldığını aktaran Çelik, "İnsan, hayvan ve bitki canlarına zarar veren her şey, insan hayatına da kasteder, tüm doğaya da kasteder. Bunların hepsi ekolojik terör muamelesi görür. Şimdi terör bunların içinde midir, değil midir? Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütün soruşturmaları güçlü şekilde sürdürüyor. Netice olarak ortaya çıkan her şey vatandaşlarımızla paylaşılır ve gereği muhakkak suretle yapılır" dedi.

        KOZAN KISMEN KONTROL ALTINDA

        Orman teşkilatı, AFAD, sağlık ve güvenlik ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre, üstün tecrübeyle çalıştıklarını bildiren Ömer Çelik, yangınların son durumuna ilişkin şunları söyledi:

        "Kozan´da yangın belli oranda kontrol altına alındı. Aladağ´da riskimiz hala devam ediyor. Geçmiş senelerde de yangın, bölgemize büyük zarar vermişti. Söndürülmesinin akabinde çalışmalar yapılmıştır. Burada deneyimli ekipler var. Vali Bey'in anlık olarak ilk başta bölgelerin tahliyesiyle ilgili karar alması, bir can kaybının olmasının önüne geçti."DHA-Güvenlik Türkiye-Adana Bekir KARAKOCA

        2021-07-30 17:21:15

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler