Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde bir kişi, yolda bitkin halde bulup beslediği puhu kuşunu hayvanat bahçesine götürülmek üzere Tufanbeyli Av Koruma ve Avcılar Derneğine teslim etti.

        Emre Sezgin, Tufanbeyli’de aracıyla giderken yolda bitkin halde bulduğu puhuyu evine getirdi. Sezgin, kuşa su ve yiyecek verdi. İki gündür evinde beslediği ve çok sevdiği kuşa özenle baktığını belirten Sezgin, "Puhunun tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber verdim. Ben de bu kuşu ilk defa gördüm. Etle besliyoruz. Hakkında araştırma yaptık. Ender görüldüğünü anladığımızda ekiplere haber verdik. Kuş, çok uysal. Ona 'Barbara' adını koydum" ifadelerini kullandı.

        Haber verilmesi üzerine Tufanbeyli Av Koruma ve Avcılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Baykul eve gelerek kuşu teslim aldı. Baykul, kuşun kanadında küçük bir yara olduğunu o yüzden uçamadığını belirterek puhuyu Tarsus Hayvanat Bahçesine teslim edeceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler