Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korona virüs pandemisi nedeniyle 2 sene sonra restoranlarda açılan ilk iftarda Adana’da vatandaşlar kebapçılara akın etti.

        2020 yılında ülkemizde görülmeye başlanan ilk korona virüs vakasının ardından 2 sene boyunca Ramazan ayında toplu iftarlar yasaklanmış, restoranlarda sadece paket servis yapmıştı. Bu sene yasakların ardından Adana’da vatandaşlar iftar saatinde kebapçılara akın etti.

        “Bu değişik bir kültür”

        Adana’da uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, 2 yıllık pandemi sürecinin ardından Ramazan ayında müşterilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Aydın, “2 yıl sonra ilk kez insanlar restoranlarda iftar açacaklar. Kebaplarını, tatlılarını yiyecekler. Adana’da iftarlar kebapla açılır. Sahurda bile kebap yenir. Adanalı ve Adana’ya gelen misafirler orucu kebapla açar. Bu değişik bir kültür. 2 senedir insanlar iftarda dışarıda yemek yiyemiyordu. Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın” diye konuştu.

        Akrabalarıyla iftar için kebapçıya gelen Hüseyin Sati, “Allah nasip ederse orucumuzu açacağız. Akrabalarımızla birlikte Hatay’dan Adana’ya kebap yemeye geldik” dedi.

        Ailesiyle iftara gelen Hasan Cop, “Her sene eşimle birlikte orucun ilk günü dışarıda oluyorduk. Ancak son 2 senedir bunu yapamıyorduk. Rabbim bir daha kimseye böyle bir salgını yaşatmasın. Bugünlerimizin kıymetini bilelim” ifadelerini kulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler