KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Adem Gündoğan

Adem Gündoğan 1965 yılında Tufanbeyli`nin Güzelim köyünde 5 çocuklu Emir Ali ve Emine çiftinin  4. çocuğu olarak dünya`ya gelmiştir. Adem Gündoğan 1971 yılında ailesiyle birlikte  Almanya`ya göç etmiştir.

İlkokul yıllarının ilk 4 senesi Berlin`de bir ilkokulda geçen Gündoğan, 4.sınıftayken Türkiye`ye geri döner. Eğitim hayatına akrabalarının yanında Adana Mimar Kemal İlkolunda tekrar başlar.  Orta öğrenimine Atatürk ortaokulunda devam etmiş ve Baraj lisesinde lise hayatını tamamlamıştır.

Adem Gündoğan lise öğrenimini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanır. 1989 yılında Pratisyen Hekim olarak Tıp fakültesinden mezun olan Gündoğan`ın ilk görev yeri Kahramanmaraş`ın Elbistan ilçesi olur.

1989 ile 1991 yılları arasında Elbistan`da görev yapan Gündoğan, oradan Adana 19 Mayıs Sağlık Ocağına tayin edilir. 1 yıl kadar sağlık ocağında görev yapan Gündoğan, Tıpta Uzmanlık Sınavına girmiş, 1991-1997 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde ihtisasını yaparak 1997 yılında Adana Devlet Hastanesinde Uzman Ortopedi doktoru olarak göreve başlamıştır.

Devlet hastanesinde 1 dönem Başhekim yardımıcılığıda yapmış olan Gündoğan, yine aynı hastanede belli bir dönem Sağlık Kurulu Başkanlığı görevinide başarıyla yürütmüştür. Ayrıca Adana Devlet Hastanesi Korum ve Güçlendirme Dernek Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2008 yılında Adana Devlet Hastanesindeki görevinden kendi isteği ile ayrılan Gündoğan, Adana Özel Ortopedia hastanesinde mesleğini icra etmeye devam etmektedir.

1 Kasım 2015'te yapılacak 26.Dönem Milletvekili seçimlerinde Adana MHP listesinden aday gösterilmiştir.