Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman’ın Besni ilçesinde meme kanseri tarama hizmetlerinin yerinde ve daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi için İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni mamografi cihazı tahsis edildi.

        Kadınlarda sık görülen kanserlerin başında gelen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinde Sağlık Bakanlığı tarafından tarama programları yürütülüyor. Bu kapsamda Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerek fiziki yapı, gerekse cihaz ve ekipman olarak bağlı tüm sağlık tesislerinde hızla yenilenme ve hizmet kalitesini yükseltme gayreti içine girdi.

        Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, sağlık çalışanlarının katılımı ile yeni alınan cihazın açılışı yapıldı.

        Açılışta konuşan Besni kaymakamı Ahmet Gencer, “Mamografi ünitesinin ilk defa ilçemize kurulması bizleri sevindirdi. Birtakım teşhislerin erken konulabilmesi için önemli bir hizmeti daha Besni ilçemize kazandırdık. Emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

        İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz ise konuşmasında, meme kanserinin kadınlar arasında görülen en sık kanserlerden biri olduğuna dikkat çekerek, “4069 yaş grubundaki kadınların 2 yıl ara ile düzenli olarak mamografi çektirmesinin kanserin henüz belirti vermeden tanı konması ve kalıcı bir iz bırakmadan erken dönemde tedavi edilmesi önemlidir. Kanser taramaları için hassas yaş grubundaki bireylerin Aile Hekimleri, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Merkezlerine (KETEM) başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler