Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğal SİT alanı olarak tescilli Gölbaşı Gölü'nün etrafındaki sazlık alana kamyonlarla moloz döküldü.

        Gölbaşı ilçesine adını veren ve Doğal Sit Alanı olarak tescillenen Gölbaşı Göl çevresine bir firma tarafından molozlar döküldü. İddiaya göre, hafriyat firması yaklaşık 20 kamyon molozu içerisinde onlarca kuş çeşidinin bulunduğu gölün, etrafındaki sazlıkların üzerine döküldü. Dökülen molozlar nedeniyle sazlık alan moloz altında kaldı. Kamyonlarla dökülen molozlar iş makineleriyle düzeltildi.

        Yaşanan bu olaya vatandaşlar tepki gösterirken, molozları döken firma ve araçlar vatandaşlar tarafından görüntülenerek yetkililere bildirildi.

        Park içerisinde yürüyüş yapan Hasan Gül, molozların sazlık alana dökülmesinin kabul edilemez olduğunu yetkililerin biran önce sorumlulara gereken cezayı vermesi gerektiğini belirtti.

        Yetkililer tarafından araçların plakalarından firma tespit edilirken, yasal işlemin başlatılması için çalışma yapıldığı öğrenildi.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetki alanında olan Gölbaşı Gölü Tabiat Parkında mesire yerleri ve gezi parkurları bulunuyor. Yetkililer, dökülen molozların temizleneceğini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler