Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman’ın Tut ilçesinde kurulan Tut Aile Destek Merkezi’nde kadınlar siyah incirden cips yapmaya başladı.

        Avrupa’da yaygın olan meyve cipsi Tut Aile Destek Merkezi’nde yapılmaya başlandı. Merkezde kursa katılan 25 kişiye, 160 saatlik teorik ve uygulama bilgiler verilecek.

        Kurs sonunda çeşitli meyvelerden cip yapılacak. İlk olarak siyah incirden cips yapmaya başlayan Tutlu kadınlar, yaklaşık 3 gün güneşte bekletilen siyah incir cipslerini kuru limon dilimi ve defne yaprağı ile paketleyecek.

        Tut Aile Desteği Merkezi Gıda Mühendisi Damla Yoğurtcu, defne yaprağının cipslerin bozulmasını engelleyeceğini ve limon diliminin ise farklı bir görsellik katacağını dile getirdi.

        Yoğurtcu, “ Atölyemize gelen taptaze siyah incirleri ilk önce olgunluk derecesine göre sınıflandırıp sonrasında temizledik. Cips yapmak üzere dilimlediğimiz incirleri kurutma düzeneğine dizdik, en doğal haliyle güneşte kurumaya bıraktık. Siyah İncir yaş hali ile meyve olarak tüketilmesinin yanında, kuru haliyle de yemiş olarak sevilerek tüketilen bir meyvedir. Antioksidan bir meyve olan İncir, vitamin, lif ve mineraller açısından da oldukça zengindir. İncir aynı zamanda kemiklerin büyüme ve iyileşme sürecini hızlandıran fosfor bakımından da oldukça zengin bir meyvedir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler