Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Afyonkarahisar'da trafik kazası geçiren Ali Altundağ'ın soluk borusu koptu!

        Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazasında soluk borusu kopan hasta, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

        AA'nın haberine göre; ameliyatı gerçekleştiren AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Öz, 32 yaşındaki Ali Altundağ'ın 4 Ekim'de geçirdiği trafik kazası sonrası hastanenin acil servisine getirildiğini söyledi.

        İlk tetkikte hastanın, halk arasında "adem elması" olarak bilinen bölgenin hemen altında kopma tespit ettiklerini belirten Öz, "Kazada boynunu direksiyona çarpan hastanın solunum sıkıntısı olması üzerine hemen tomografisi çekildi. Hastanın soluk borusunda total kopma olduğu doğrulandı" dedi.

        Hastayı acilen operasyona aldıklarını dile getiren Öz, şöyle devam etti: "Kulak burun boğaz, göğüs cerrahisi, göğüs hastalıkları ve anestezi bölümlerinin ortak çalışmasıyla operasyonumuz yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kopan soluk borusu tekrar dikildi. Ameliyat sonrası tedbir amacıyla hastamız iki gün yoğun bakımda tutulduktan sonra kontrollerimizi yaptık. Soluk borusunun uygun şekilde iyileşmekte olduğu izlendi. Yaklaşık bir hafta sonra da hastamız taburcu edildi."

        Hasta Ali Altundağ ise şu anda çok iyi durumda olduğunu, sadece ses kısıklığı yaşadığını anlattı.

        Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden Altundağ, "Önümüzdeki süreçte ses tellerimden bir operasyon olacağım. Umarım o ameliyatım da iyi geçer" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ