Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik AGO sezonu Ganiev ile açıyor

        Ankara'daki konservatuvar ve benzeri yüksek sanat eğitimi vermekte olan okulların genç müzisyenleri geçtiğimiz yıl bir araya gelerek AGO adında kolektif bir senfoni orkestrası kurdu. Yalnızca konserler veren bir topluluk olmak istemeyen AGO, bu bağlamda Gülsin Onay, Ozan Tunca ve Orhun Orhon gibi sanatçılarla gençleri buluşturuyor. Çeşitli seminerler ve çalıştaylar düzenleyerek oluşumun bir orkestra akademisi olarak algılanmasını istiyor. Ayrıca orkestra, kendi içinden çıkmış iki tane de oda müziği grubuna sahip.

        AGO, 30 Ekim'de Ankara MEB Şura Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konserle birlikte yeni sanat sezonuna da başlamış olacak. Yeni sezonun açılış konserinde sıra dışı genç vitüöz Elvin Hoxha Ganiev de yer alacak. Şimdiye dek dünyanın en prestijli salonlarında, Zubin Mehta, Maxim Vengerov, Vladimir Spivakov, Placido Domingo, Yuri Bashmet, Vladimir Fedoyesev, Zakhar Bron Gürer Aykal ve Fazıl Say gibi usta sanatçılarla birlikte konserler veren Ganiev, aralarında papadan bir nişan da olmak üzere pek çok Uluslararası ödülün de sahibi. Elvin Hoxha Ganiev, genç besteci Murat Ömür Tuncer şefliğinde Mozart’ın 4 numaralı keman konçertosunu seslendirecek.

        REKLAM

        AGO konserde, 10'uncu Yıl Marşı ve Lüküs Hayat Opereti’yle geniş kitlelerce tanınan, Cemal Reşit Rey’ in Türkiye Senfonik Şiiri’nden bir bölüm seslendirecek. Konserin ikinci yarısıysa film müziklerine ayrıldı. Film müzikleri yine Tuncer ve Yağız Oral şefliğinde seslendirilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ