Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı’da 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için mevlidi şerif okutulup dualar edildi.

        15 Temmuz hain darbe girişimininim ikinci yıl dönümünde Ağrı Valisi ve vatandaşlar sabah saatlerinde ilk olarak şehitlerin bulunduğu mezarlığı ziyaret etti. Şehitler için edilen duaların ardından İl Müftüsü Tandoğan Topçu Kuranı Kerim okudu. Vali Elban ve İl Müftüsü Tandoğan mezarlık ziyaretini tamamlayarak merkez camiinde 15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen mevlidi şerif programına katıldı. Camiyi dolduran vatandaşlara vaaz veren ve dua eden İl Müftüsü Tandoğan öğle namazını kıldırdı. Programın sonunda cami çıkışında vatandaşlara şehitlerin anısına ithafen şekerleme dağıtıldı.

        Ağrı Valisi Süleyman Elban 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

        Vali Elban mesajında, 15 Temmuz’u dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan odluğunu kaydetti. Vali Elban, “Milletimizin darbe teşebbüsü karşısında gösterdiği refleksin böylesine senkronize olmasında güçlü bir liderliğin payı büyüktür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği, halkın inancını pekiştirmiş ve direnişi başarılı kılmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milleti, vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştır. Herkes gördü ki, asil kanlarıyla suladıkları bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmeyen ve demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti, büyük ve asil bir millettir. Demokrasimize kast eden, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen, büyük ve kutlu yürüyüşümüzü engellemek isteyen iç ve dış bütün hainlere karşı iman dolu göğüsleri ile dimdik ayakta duran ve bu uğurda şahadete eren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyor, Milli İdareye sahip çıkan tüm Ağrılı hemşehrilerime, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün yıldönümünde sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler