Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi ve Ağrı İl Müftülüğü Kurban Bayramı öncesi yurt içi ve yurt dışına vekâleten gönderilecek bağış kurbanlıklar için vatandaşları bilgilendirdi.

        Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi Yöneticisi Emrah Kaya Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan Kurban Bağış Kampanyası standını ziyaret etti. Standı ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu projeyi birlikte başlattığını belirten Tandoğan Topçu, bağış kampanyasının bayrama bir gün kala sona ereceğini söyledi. Yapılacak bağışlarla Afrika başta olmak üzere kurbanlıkların dünyanın dört bir yanına gönderileceğine değinen Topçu, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş sloganıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın birlikte başlatmış olduğu kurban bağış projesi bir süredir başladı ve devam ediyor. 20 Ağustos 2018 yani Kurban Bayramı'nın bir önceki gününe kadar bu kampanya devam edecektir. Bildiğiniz gibi bu kampanya çerçevesinde vatandaşlarımızın yurt içinde kesecekleri kurbanı 850 TL olarak kabul ediyoruz. Yurt dışında kestirecekleri vekalet yoluyla kurbanı ise 625 TL olarak kabul ediyoruz. Tabi ki vatandaşlarımız, hemen hali vakti yerinde olan, Müslüman, mümin kardeşlerimiz kurban kesmekle vazifeli bildiğiniz gibi ve bu çerçevede Afrika'da daha değişik yerlerde de dezavantajlı Müslüman kardeşlerimiz var. Belki de sofralarında eti görmeyen kardeşlerimiz var işte bu bir fırsattır” dedi.

        Vatandaşları bağış vermeye davet eden Topçu, “Bizim burada bağışlayacağımız bir kurban ile Afrika'nın en ücra köşesinde ki Müslüman kardeşimiz sofrasında bir et görecektir. Kurban paylaşmaktır, kurban teslimiyettir, kurban bildiğiniz gibi fedakârlıktır, kurban şükrün ifadesidir. İşte bu kavramlarla yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız hem vatandaşlarımızın kurbanlarının muhatabı olarak yerlerine ulaştırma konusunda böyle bir kampanya başlattı. Bizler de sizler aracılığıyla bunu halkımızla paylaşıyoruz. Allah herkesin kurbanını kabul eylesin. Bu vesileyle bizleri cenabı hakk'a yakınlaşmayı nasip ve müyesser eylesin. Ben bu çerçevede hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler