Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağrı Emniyet Müdürlüğü Temmuz ayı içerisinde terör örgütleri FETÖ/PDY, PKK/KCK, narkotik madde ticareti ve kaçakçılık yapan kişilere yönelik yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı.

        Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kaçakçılık ile mücadele kapsamında birimlerimizce temmuz ayı içerisinde yapılan çalışmalarda, 143 bin 190 paket bandrolsüz sigara, 84 adet kaçak telefon, 24 adet sahte belge, 8 bin 769 litre kaçak akaryakıt ve 40 adet kaçak içki ele geçirildiğini bunlarla birlikte suçta kullanıldığı tespit edilen 11 araca el konulduğu bildirildi. Gözaltına alınan 64 şüpheliden 9’u tutuklanırken, 14 şüpheli adli kontrol şartıyla, 45 şüpheli ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ve firari 2 şüpheliye yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

        Güvenlik güçleri tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele kapsamında örgütün öğretmen, akademisyen ve sivil yapılanmasında yer alan 16 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 14’ünün etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve 2 şüphelinin ise tutuklandığı kaydedildi.

        ‘ Terör Örgütü PKK/KCK’ya ağır darbe’

        Ağrı’da PKK/KCK Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Temmuz ayı içerisinde yapılan çalışmalarda, 72 şüpheli gözaltına alındı.

        Güvenlik güçlerince Temmuz ayında PKK/KCK terör örgütüne üye olma, milis/işbirlikçi faaliyetlerde bulunma, 2911 skm, görev yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar vermek, basın açıklamalarında ve terör örgütü mensuplarının cenazelerinde terör örgütünün propagandasını yapma gibi suçlara karışan 72 şüphelinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, 9 adet av tüfeği, 13 adet av fişeği, 1 kurusıkı tabanca, 161 adet fişek ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği vurgulandı. Açıklamada, 14 şüphelinin tutuklandığı 40’ı adli kontrol şartıyla, 18 şüphelinin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

        Emniyet mensupları tarafından Temmuz ayı içerinde narkotik suçlar ile mücadele kapsamında narkotik madde ticareti yapan 2 şüpheli tutuklanırken 22 kilo 72 gram eroin ele geçirildi. Narkotik madde ticareti yapma suçundan kesinleşmiş cezaları bulunan ve firari konumdaki 4 şahıs yakalanarak tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler