Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ramazan DEMİR/AĞRI, (DHA)AĞRI'nın Taşlıçay Belediyesi'nce elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla 10 dönümlük alana, güneş enerji santrali (GES) kuruldu. Santralle yılda 1 milyon lira tasarruf sağlanarak, belediyenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

        Taşlıçay'da yaklaşık 4,5 milyon TL'ye mal olan proje kapsamında, gün ışığının en çok düştüğü 10 dönüm alana, 2 bine yakın güneş enerjisi paneli kurularak, GES faaliyete geçirildi. Santral ile aylık 80 ile 100 bin TL arasında gelir elde edilecek. Hayata geçirilen proje ile ilgili açıklama yapan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, "Bu projeyi belediye imkanlarımızla kredi çekerek kurduk. Bu proje bizim için çok önemli. Aslında daha önce bu tür projelere hibe desteği veriliyordu. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Avrupa Birliği fonları bunu karşılıyordu. Tabi bugüne kadar uygulanmamıştı. Biz geldikten sonra böyle bir girişimde bulunduk. Bu projemizi gerçekleştirdik. Şimdi hem belediyemiz hem de ilçe halkımız için çok önemli bir proje. Belediyelerin artık kendi kaynakları ile ayakta durması için biz bu projeyi gerçekleştirdik. Şu anda 6 yıllık kredi çektik. Projemiz ilk etapta bu kredisini amorti edecek sonra da 25 yıl boyunca belediyemize gelir getirecek" diye konuştu.

        Projeyi 2 aya yakın sürede tamamladıklarını vurgulayan Başkan Taşdemir, "Şu anda ARAS EDAŞ ile sözleşmemizi yapmış bulunuyoruz. Bu sözleşme doğrultusunda burada ürettiğimiz enerjiyi ARAS EDAŞ'a satıyoruz. İleri dönük olarak da bu santrali geliştirip, daha da büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.DHA-Genel Türkiye-Ağrı / Taşlıçay Ramazan DEMİR

        2021-03-11 09:39:52

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler