Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti ve MHP Amasya Belediyesi belediye başkan adayları kimdir?

        AK Parti ve MHP'nin adayları sırasıyla Cafer Özdemir ve Mehmet Sarı'nın hayatını araştırıyor. Amasya Belediyesi Başkan adaylarının hayatlarına dair detaylar haberimizde...

        CAFER ÖZDEMİR KİMDİR?

        1967 yılında Yozgat'ta doğan ve Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Cafer Özdemir, kurduğu bağımsız mühendislik şirketi ile kurarak başta Amasya'da birçok belediyeye imar ve şehircilik konularında danışmanlık hizmetini vermiştir.

        2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatına başlamış, AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Özdemir, 2009 ve 2014'te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Amasya Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

        REKLAM

        MEHMET SARI KİMDİR?

        Mehmet Sarı 1961 senesinde Amasya’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Amasya’da gördü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslarası İlişkiler bölümünde halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

        Sarı, İhlas Gıda’da yöneticilik yaptı. Türkiye Gazetesi’nin çeşitli kademelerinde idarecilik yaptı. TGRT’nin kuruluşunda görev aldı. 2002 yılında emekli olduktan sonra özel sektörde turizm ve inşaat alanlarında çalışmalarına devam etti. 2015 Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili Adayı oldu.

        Evlidir ve üç çocuğu vardır.

        Mehmet Sarı, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde MHP’nin Amasya Belediye Başkan Adayı oldu.

        Haberi Hazırlayan: Melike Düzgün
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ