Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti ve MHP Bingöl Belediyesi belediye başkan adayları kim?

        Vatandaşlar AK Parti ve MHP'nin adayları sırasıyla Erdal Arıkan ve Mehmet Ziya Buyankara hayatını araştırıyor. Afyonkarahisar Belediyesi Başkan adaylarının hayatlarına dair detaylar haberimizde.

        ERDAL ARIKAN KİMDİR?

        1970'te Bingöl'de doğan Erdal Arıkan, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olmuştur. Bir süre öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunan Arıkan, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapmıştır.

        Erdal Arıkan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

        MEHMET ZİYA BUYANKARA KİMDİR?

        Mehmet Ziya Buyankara 1952 yılında Bingöl’ün Altınışık Köyü’nde doğdu. Üniversite yıllarına kadar Bingöl’de öğrenim gördü. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü’nde Sosyal Bilgiler ve Anadolu Üniversitesi’nde Tarih bölümlerini bitirdi. 42 yıllık görev süresinin 40 yılını idareci olarak tamamladı. Bingöl’de ortaokul müdürlüğü ve öğretmen lisesi müdürlüğü yaptı.

        Mehmet Ziya Buyankara, 1993 yılından itibaren 5 yıl Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü’nde Personel Şube Müdürü, 1 yıl Bütçe Şube Müdürü, 2 yıl Ders Araçları ve Yayın Şube Müdürü, 4 yıl Eğitim Denetimi ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 5 yıl Hizmetiçi Eğitim ve Sertifikasyon Şube Müdürü olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerde 18 yıl görev yaptı. Buyankara, 2011 yılında Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü’ne daire başkanı olarak atandı. 2015’te Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri olarak göreve başladı ve 2017 yılında emekliye ayrıldı.

        Evli ve üç çocuk babasıdır.

        Mehmet Ziya Buyankara, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Bingöl Belediye Başkan Adayı oldu.

        Haberi Hazırlayan: Melike Düzgün
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ