Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine saldırıya tepki
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Saldırıyı lanetleyen Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

        "Bu saldırılar hepimize yapılmıştır, muharrem ayında bu saldırı ve provokasyonların amacı bellidir. Bunlara asla izin verilmeyecektir. Zanlı emniyet güçlerimiz tarafından yakalandı. Kirli provokasyon boşa çıkarıldı. Saldırgan hukuk önünde hesabını verecektir. Canlarımızla birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun."

        REKLAM

        ALİ ERBAŞ SALDIRIYI KINADI

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'daki Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırıyı kınayarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

        Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da cemevlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu mübarek günlerde kardeşliğimize kast edenlere fırsat vermeden fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        BAKAN SOYLU: HER YÖNÜYLE SORUŞTURULUYOR

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırıları provokasyon olarak niteleyerek konunun her yönüyle soruşturulduğunu bildirdi.

        Soylu, sosyal medya hesabından Ankara Emniyet Müdürlüğünün olaylarla ilgili açıklamasını da alıntılayarak yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

        "Çankaya'da bir, Mamak'ta iki cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir'e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon her yönüyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun."

        BOZDAĞ SALDIRIYI KINADI

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yönelik saldırıyı kınayarak, olayın bütün yönleriyle aydınlatılacağını bildirdi.

        Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

        "Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıyı ve provokatör saldırganı kınıyorum. Alevi kardeşlerimizin cemevlerine yapılan saldırı, milletimize ve hepimizin manevi değerlerine saldırıdır. Saldırıyla ilgili adli süreç başlatılmıştır. Saldırı bütün yönleriyle aydınlatılacaktır."

        ANKARA VALİSİ CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ

        Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da saldırıya uğrayan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi ile Şah-ı Merdan Cemevi'ni ziyaret etti.

        Şahin, sosyal medya hesabından, "Dün menfur bir saldırıya maruz kalan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi ile Şah-ı Merdan Cemevine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Cemevi dedesine ve Vakıf Genel Başkanına provokatif olayla ilgili soğukkanlı ve sağduyulu değerlendirmeleri için teşekkür ediyoruz." paylaşımı yaptı.

        DİĞER TEPKİLER

        İYİ Parti: Genel Sekreterimiz Sayın Uğur Poyraz ve Mamak İlçe Başkanımız Sayın Habib Şeker, Şah-ı Merdan Cemevi’ne gerçekleştirilen saldırı sonrası Cemevi’ni ve Kazım Dede'yi ziyaret etti. Muharrem ayına girdiğimiz bu özel günde gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz...

        BBP lideri Mustafa Destici: Ankara’da bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne dün yapılan provakatif saldırıları ve saldırganı lanetliyor, dernek yöneticileri ile cemevi mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Muharrem Orucu'nun ilk gününde Ankara Mamak, Şahı Merdan Cemevi’ne yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil. Yürekleri ve vicdanları yaralayan bu olayın sorumlularının bir an önce bulunmasını ve gereken cezayı almalarını bekliyoruz!

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Mamak'taki Şah-ı Merdan Cemevi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sürecin bizzat takipçisi olacağım. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her zihniyetin karşısında olacağız.

        CHP'li Ali Mahir Başarır: Muharrem Orucu'nun ilk gününde Ankara’da #Cemevi’ne yapılan saldırılar her yönüyle aydınlatılmalı ve sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Kullandıkları nefret diliyle insanları kutuplaştıranlar bu saldırıdan ders çıkarmalıdır! Yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum!

        Tunceli Belediye Başkanı: İnançların, kültürlerin, dillerin yaşaması ve yaşatılması için barış, kardeşlik ortamını sağlamak devletin görevidir. Kişinin din ve vicdan özgürlüğüne dokunulamaz. Ankara Mamak'ta Cemevine yapılan saldırıyı kınıyor ve yetkili kurumları tedbir almaya çağırıyoruz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ