Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahir Ünal: Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir'den de aynı adımı bekliyoruz

        AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 2 saat süren toplantının ardındanAK Parti sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

        Mahir Ünal, "Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız ve Mart sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir. Hiçbir makam hiç kimsenin ebedi mülkü de değildir, üzerine tapulu hiç değildir. Hepimiz birgün yerlerimizi, aynı görevleri çok daha büyük heyecanla, çok daha fazla enerjiyle, çok daha büyük vizyonla yerine getirecek birilerine bırakırız. AK Parti, meselelere bu şekilde bakar" dedi.

        "MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİYLE İLGİLİ BİZİM ÇİZGİMİZE GELDİ"

        Ünal, "Kemal Kılıçdaroğlu iftirayı, hakareti muhteşem şekilde yapıyor. Yapamadığı şey, milletin umudu olduğu değişim, dönüşüm ve siyaseti asla ve asla yapamıyor. Dönsün önce kendine baksın. Kılıçdaroğlu, müftülere nikah yetkisiyle ilgili bizim çizgimize geldi" diye konuştu.

        REKLAM

        AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, "Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluğu dediği, bu heyecanı duyduğu ilk günkü aşkı kaybedenler içindir. AK Parti kendisini 2019'a hazırlarken Türkiye'yi de 2023'e hazırlıyor" diye konuştu.

        "BALIKESİR'DEN DE AYNI ADIMI BEKLİYORUZ"

        Mahir Ünal istifalara ilişkin, "Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir'den de aynı şeyi bekliyoruz. Bunu yapmazsa, bunun sonuçları yine demokratik meşruiyet zemininde konuşulur, tartışılır, istişare edilir ve yeni kararlar verilir. Meseleyi isimler üzerinden konuşmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

        İLÇELERDEKİ İSTİFA İDDİALARI

        Ünal, ilçelerdeki istifa iddialarına dair, "Değerlendirme süreci devam ediyor. AK Parti'nin performans kriterleri, Cumhurbaşkanımız tarafından değerlendirme süreci başladı. Bu devam ediyor. Bunu sizlerle paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

        KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL SEÇİMİN ERKEN YAPILMASINI İSTEMESİNE İLİŞKİN...

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına ilişkin Mahir Ünal, "Bu, çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde bir erken seçim yok. Bizim, milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, bizim gündemimizde bir erken seçim yok" dedi.

        BÜYÜKADA TAHLİYELERİNE İLİŞKİN...

        Mahir Ünal, "Maalesef Alman Dışişleri Bakanı seçim öncesi sürdürdüğü hoş olmayan tavrını sürdürüyor. Kullandığı ifadeler bu ülkenin hakimine, savcısına, hukuk sistemine, yargısına hakarettir. Bu ülkede müzakere ile uluslararası görüşmelerle yargı karar vermez. Yargı kendi tarafsızlığı ve bağımsızlığı gereği karar verir. Dışişleri bakanının kullandığı Schröder'in arabuluculuk yaptığı ve bu arabuluculuğun sonucunda söz konusu tutukluların serbest bırakıldığı ifadesi son derece çirkin bir ifadedir" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ