Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ve Özel Anaokulları Derneği işbirliği

        Akıl ve zeka oyunları; okul öncesi eğitimde çocukların hem zihinsel hem bilişsel gelişimi için son derece önemlidir. Oyun oynamak aynı zamanda çocuğun sosyalleşmesine de yardımcı olur.

        Anaokullarındaki oyunları; çocuk sağlığına zararlı parçalar içermemesi, oynanan oyunların müfredatlarının dünyadaki gelişmiş ülke çocukları ile aynı anda uygulanması, aynı zamanda eğitimcilerin eğitilmesi gibi konularda Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ve Özel Anaokulları Derneği birlikte çalışma kararı aldı. İmzalanan protokolle birlikte Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu okul öncesi dönemine özel, akıl ve zeka oyunlarına dair bir müfredat hazırladığını duyurdu. Çalışmaların amacı, çocukların bilişsel becerilerini geliştirerek düşünen, üreten ve ürettiklerini hayata geçiren bireyler olması için çaba sarf etmek olarak bri basın toplantısıyla açıklandı.

        REKLAM

        Böylece bu iş birliği ile Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu, Türkiye genelindeki tüm ilköğretim okullarında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaparak başlattığı akıl ve zeka oyunları eğitici eğitimi faaliyetlerine, okul öncesi eğitimi de eklemiş oldu.

        Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu nasıl çalışır, amacı nedir?

        Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu; Akıl ve Zekâ oyunlarının oynanması, ulusal ve uluslararası alanda yaygınlaştırılması, turnuvalarının organize edilerek gençlerin ve çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

        Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu 09.12.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Akıl ve Zekâ Oyunları için Eğitmenlik kurs ve sertifika programları düzenlenmesine dair işbirliği protokolü programı imzalamıştır.

        MEB İLE YAPILAN PROTOKOL

        Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitimlerine yönelik işbirliği protokolü çerçevesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Bilecik, Bursa illerinde Zekâ Oyunları Öğreticiliği, Mangala Oyunu ve Go Oyunu Kurs ve sertifika programları düzenlemiştir.

        REKLAM

        Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu her yıl “Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası”nı organize etmektedir. Bu turnuvaların 1.si 14-15 Nisan 2018 tarihlerinde Bilecik Valiliği, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Belediye Başkanlığı ile işbirliği içinde 44 ilden 287 sporcunun katılımıyla 6 Oyun branşı ve 7 kategoride gerçekleştirilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ