Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika! Akşener'den çağrı: İstanbul'da sokak lambaları sönmesin - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yılda 386 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, İstanbul'un kadınlar için güvenli bir şehir haline getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk etabının açılış törenine katıldı.

        Törende konuşan Akşener, İmamoğlu'na çağrıda bulunarak, "İki kadının şahitliğinde sizden bir şey isteyeceğim. Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede. İstediğimiz kadar bağıralım çağıralım Ankara'dakiler duymuyor. Başkanım sizden başka bir vizyon istiyorum. O da İstanbul'un Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes alan bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum" dedi.

        Akşener, "İstanbul'da bir kadın işinden çıktığında evine giderken, saldırıya uğramayacağına emin olmasını istiyorum. Elektrik direklerinde sönen ampuller nedeniyle yüreği ağzında evine gitmesini istemiyorum. Kadınlarımızın ekonomimize katılımını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum. İstanbul'a gelen bir kadının derin bir nefes almasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ