Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Alanyaspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Fenerbahçe baskıdan çıkabildiğinde Alanya’nın amacı kapılan toplarda oyunu sağdan kurup sola dönmek Mesut’un desteğini alamayan, tam hazır da olmayan Gökhan’ı daha da zor durumda bırakmaktı.

        2

        Kırmızı kart bu yoran oyunun sonunda geldi. Ancak diğer yandan devre sonunda iki takım da 10’dan az kez ceza sahasında topla buluşmuş, şutlar dışında net bir pozisyon da üretmemişti.

        3

        Bu kadar pozitif oynamaya çalıştığını söyleyen iki takımın maçı toplam 3 isabetli şutla bitirmesi, buna rağmen ev sahibinin 3 uzak şutunun direkten dönüşünün gösterdiği gerçek ceza sahasında biten organize atak yapmakta zorlandıklarıydı. 0.78 ve 0.44 gol beklentisiyle oynadılar. Kuşkusuz bunda iki takımın da güçlü santrfor kullanamayışının rolü büyük.

        4

        Alanya mutlak 2 net santrfor bulmalı. Fenerbahçe ise güçlü oyununu ligin bitmesine 7-8 maç kala değil, ilk sezon hazırlığı maçında denemeli. Bu iki takım için ligin mesajı bu.

        5

        İBRAHİM YILDIZ: Şampiyonluk yarışının en önemli virajı Alanya maçıydı. Ligin en iyi futbol oynayan takımlardan biri olan Alanyaspor'u yenmek gerçekten zor. Fenerbahçe yenilmediğine sevinmelidir.

        6

        Üstelik 10 kişi kalınca işleri daha da zorlaştı. Gökhan Gönül 43. dakikada oyun dışı kalınca Emre Belözoğlu'nun bütün planları altüst oldu. Zaten zorlanıyorlardı. Üstüne eksik kalmak ciddi bir sorun oldu. Yine de bu deplasmandan bir puan çıkarmak iyi bir sonuç. Ancak bu bir puan şampiyonluğa oynayan bir takıma yakıştı mı?

        7

        Elbette hayal kırıklığı diye yorumlanabilir. Fakat şurası bir gerçek ki, sezon başından bu yana eleştirilen Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışının içinde olması bile başarıdır.

        8

        UĞUR MELEKE: Sarı lacivertliler birinci bölgeyi geçtiklerinde ikinci bölgede yine fark yarattılar, Caner ve Ozan’la da iki yarım pozisyon buldular. Ancak maçın kader anı 40’ıncı dakikaydı. Alanya hücumunda bir uzun pasta Gökhan ıskaladı.

        9

        Pektemek net pozisyonu değerlendiremedi ama yorulduğu çok belliydi 36 yaşındaki Fenerbahçe sağ bekinin. Gökhan’ın o yorgunluğu, iki dakika sonra önce bir pas hatası, sonra da yanlış bir faul kararı getirdi. Fenerbahçe 10 kişi kaldı o dakikada. Ve o anda aklıma gelen soru şuydu:

        10

        Davidson’lu Alanya’ya karşı sağ çizgiyi 36’lık Gökhan ve sakatlıktan yeni çıkmış Mesut’la kurmak doğru muydu?

        11

        Bence Belözoğlu bu maça Mesut’la değil, Gustavo’yla başlamalıydı. Merkezde Gustavo, sağ çizgide Ozan’la daha dengeli bir 11 kurulabilirdi bence. Zaten ilk 11’inde 30 yaş üstü 7 oyuncusu var Fenerbahçe’nin.

        12

        ERCAN GÜVEN: Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe zorlu Alanya sınavında “çakmış” sayılmaz ama “geçmesine” yetecek puan da yok ortada.

        13

        Sebebi “görünmez kaza”!.. Zira, maçın yarısını on kişi oynadı Fenerbahçe. Ligin en baskın ekibine on kişi yenilmemek de iyidir ancak, amacı o değildi ki Fenerbahçe’nin. Artık bekle ki, Beşiktaş iki kere yenilsin!

        14

        Kıran kırana dakikalarda Caner’in Marafona’da kalan uzak şutu ile Salih’in direkten dönen topu ardından Fenerbahçe’ye VAR’dan ilk “veto” çıktı ve Mesut’un gollük pasına koşan Valencia’nın ceza sahasında düşürülmesine hakemin çaldığı penaltı, ofsayt sebebiyle iptal edildi.

        15

        İlk yarı bitmeden ikinci ve daha vahim VAR “vetosu” Fenerbahçe’yi zorlu deplasmanda on kişi bıraktı. Orta sahadaki top kaybında Fenerbahçe kalesine uzanan Davidson’u faulle durduran Gökhan’a çıkan kırmızı kart, Davidson’un ofsayt olmadığı gerekçesiyle onaylandı. Çizgileri görmesek “VAR’ın intikamı” derdik kesin!

        16

        GÜRCAN BİLGİÇ: Mesut Özil'in, cezalı İrfan Can pozisyonuna geçmesi herkes için sürprizdi. Büyük oyuncusunun, ekstra yeteneğine bir golün sığabileceğini düşündü Emre Belözoğlu.

        17

        Kritik bir yerden kazanılan frikik veya kalabalığı aşacak bir ara pas. İki fırsat yakaladı Mesut. İlkinde çok önemli bir kademe vardı, ikincisi "penaltı" oldu ama Valencia ofsayta takıldı.

        18

        11'e 11 oynanırken, Fenerbahçe üç puana kafayı takmıştı. Ama Gökhan Gönül kendi hatasından doğan kırmızıya takılınca, birden bire beraberlik de iyi sonuç haline geliverdi. Eksilmek, Ozan'ın orta sahadan ayrılması, mecburi Gustavo değişikliğini peşinden getirdi. 65'te gelen Mesut- Osayi değişikliği ile bir "enerji" nakli daha yaptılar.

        19

        Bir kişi eksikken kendi sahasında beklemeden, rakibi kendi sahasında tutarak ve uzun pasa zorlayarak oynadı Fenerbahçe. Buna rağmen direklerinde patlayan iki müthiş şut vardı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ