Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES geç başvuru tarihi belli oldu! ÖSYM ile ALES geç başvuru tarihi ne zaman ve nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar ve kaç TL? ALES geç başvuru sayfası için tıklayın!
        1

        ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sınavı geç başvuru tarihleri merak konusu oldu. Bilindiği gibi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bu sene 21 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Başvuru tarihlerini kaçıranlar geç başvuru tarihlerini araştırmaya başlarken, başvurularını tamamlayan adaylar ise sınav gününü beklemeye başladı. Peki ÖSYM ile ALES geç başvuru tarihi ne zaman ve başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

        2

        ALES GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        ÖSYM ile ALES/2 geç başvuru tarihi 19 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek

        ALES GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        ALES GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILIR?

        ALES/2 Geç Başvuru Ücreti: 277,50 TL olarak belirlendi.

        Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

        3

        Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

        ALES Geç başvuru ücreti ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden ödenebilir.

        4

        ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        ALES/2 sınavı için başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuruları internet üzerinden yapacak. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılabilen başvurular için başvuru kılavuzundan yardım alınabilecek.

        5

        2022 ALES NE ZAMAN?

        ALES 2022/2 sınavı 21 Ağustos 2022 Pazar günü uygulanacak.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ