Olası bir orman yangınına en kısa süre içinde müdahale ederek büyümesini önlemek amacıyla kurulan özel ekip, kulakları telsizde, gözleri telefonda, Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı'ndan gelecek ihbarları dinliyor.Orman yangınlarında karşılaşılacak zorluklar hakkında eğitim alan ekiptekiler, güne sabah sporuyla başlıyor.Düzenli olarak yangın tatbikatı yapan, sırt çantalarında uzun süre yangın alanında kalmalarına yardımcı olacak giysi ve gıda maddeleri, ayrıca olası bir yaralanma durumunda kullanmaları için sağlık seti bulunduran görevliler, aldıkları ihbarla yangın harekat merkezinden 5 dakika içinde ayrılıp 15 dakikada alevlere müdahale edecek şekilde hazır bekliyor.- "Orman yangınlarında ilk 15 dakika çok önemli"Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarına müdahalede ilk 15 dakikanın çok önemli olduğunu söyledi.Yangına en hızlı şekilde müdahale etmek için özel ekip kurduklarını belirten Oflu, "Yangınlara ilk müdahale süremiz geçen sene 14 dakika 5 saniyeyken, bu sene 11 dakika 2 saniyeye düştü. Etkin bir şekilde orman yangınlarıyla mücadele ederek, ormanlarımızın en az zararı görmesini bu ekiplerimizle beraber temin ettik." dedi.- "Vatandaşlarımızdan tedbirlere uymalarını istiyoruz"Oflu, orman yangınları ile etkili şekilde mücadele ettiklerini ancak vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:"Burada biz orman yangınlarıyla tüm ekiplerimizle beraber mücadele ederken, vatandaşlarımızdan da orman yangınlarına karşı duyarlı olmalarını ve tedbirlere uymalarını istiyoruz. Anız ateşi yakmamaları, ormanlık alanlara sigara izmariti atmamaları, piknik ateşi yakarken dikkat etmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız bu konulara dikkat ettiği takdirde orman yangınlarının çıkmasına engel olmuş olacaklar.Bizler tabii ki haberi aldığımızda anında müdahale etmekteyiz ama esas olan yangını çıkarmamak ve hızlı müdahale. Vatandaşlarımız orman yangını gördüğünde hızlı şekilde Alo 177 ihbar hattına bilgi versin, bizler zaten anında o noktalara ulaşmaktayız."- "Yangın çıktığında canla başla mücadele ediyoruz""Alev avcılarından" Tuncay Yavuz ise 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduklarını vurguladı.Yangınla mücadelede ihtiyaç olan her yere gittiklerini, arkadaşlarının en son Adana Kozan'daki yangına müdahalede görev aldığını anlatan Yavuz, "Biz yangın çıktığında canla başla mücadele ediyoruz ancak önemli olan yangın çıkmaması. O yüzden vatandaşlarımızın kurallara uyarak, orman yangınları konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Soru Bankası
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.