Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Aleyna Tilki hakkındaki 'aşı' soruşturmasında karar - Magazin haberleri
        1

        Bir kişi, "Anneme, kendime ve kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. İnsanları koronavirüs değil, ilaçlar öldürüyor" şeklindeki sözleri nedeniyle Aleyna Tilki'yi CİMER'e şikayet etmişti.

        Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından Aleyna Tilki hakkında 'Halk arasında korku ve paniğe neden olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı.

        2

        Savcılık, 9 Ocak 2021 günü bir televizyon kanalının magazin programında, gazetecilerin soruları üzerine "İnsanları koronavirüs değil, ilaçlar öldürüyor" diyen Tilki hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Tilki'nin sözlerinin suç unsuru oluşturabilecek nitelikte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

        3

        "AŞI ÇIKMADAN ÖNCE SÖYLEMİŞTİM"

        Tilki, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunmuştu. Şarkıcı, "Ben o konuşmayı aşı çıkmadan önce yapmıştım. Aşı çıktıktan sonra böyle bir şeyin gündeme gelmesi de garip. Sadece şunu söyleyeceğim. Sanatkar olma yolunda emin adımlarla yürüyorum. Eğer ben bir rol modelsem sadece yaptığım sanat ve bir sanatçı neye rol model olabilecekse beni ona konumlandırsınlar." demişti.

        4

        "BİLİM İNSANI DEĞİLİM"

        Bilim insanı olmadığını söyleyen 20 yaşındaki popçu, "Bir doktor 'aşı yapmayın' derse ona kızın. Ben bir sanatçıyım ve kimseye 'aşı yaptırmayın' demedim. Evet dünya ilaç sektörüne güvenmiyorum. Kişi kendisine ne iyi gelecekse kendisi bilir. Her bireyin kendine has bir sağlık sistemi vardır." ifadelerini kullanmıştı.

        5

        Şarkıcı, son olarak "Sıranız gelince aşı yaptıracak mısınız?" sorusuna, "Sıram gelsin, o zaman konuşuruz" yanıtını vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ