Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ali Sunal ve Gül Sunal'dan Kemal Sunal paylaşımı - Magazin haberleri

        Gülen yüzü ile milyonları kendine hayran bırakan usta komedyen Kemal Sunal'ın 18'inci ölüm yıldönümünde oğlu Ali Sunal'dan duygusal paylaşım.

        Ali Sunal babası Kemal Sunal ile beraber yer aldıkları bir kareyi sosyal medya hesabından "Kahramanım" notuyla paylaştı.

        Sunal'ın paylaşımına kısa sürede çok sayıda yorum ve beğeni geldi.

        GÜL SUNAL, EŞİ KEMAL SUNAL'IN KENDİSİNE YAZDIĞI MEKTUBU PAYLAŞTI!

        Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, usta komedyenin kendisine 1973'te yazdığı mektubu, vefat yıldönümünde paylaştı. Usta komedyen mektubunda hem tiyatro hem de sinema serüveniyle ilgili bilgi veriyordu.

        Kemal Sunal’ın mektubunu paylaşan Gül Sunal, fotoğrafın altına “1973 yılında yazılan bu mektupları okudukça hayranlığım özlemim çoğalıyor. İyi ki hayatımdasın Kemal…” notunu yazdı.

        Ekim 1973’te yazılan mektupta Kemal Sunal, şunları yazmıştı:

        “Bizim tiyatroda tadilat olduğu için oyuna Aralık başında başlayacağız. Fakat yeni salonu yeni bir oyunla açmak istiyoruz. Bu yüzden pazartesi günü prova günüymüş. Perşembe günü de filme başlıyoruz. Oyunumuz provası her gün çok sıkı şekilde yapılsa ancak aybaşına çıkar. Onun için provalar çok sıkı yapılacak. Ben bu filmde Tavuk Akakardeş oynuyorum. Yani rol çok büyük. Bu yüzden provaları aksatacağım bazen de hiç katılamayacağım. Çocuklarla oturup konuştuk. yeni piyeste ufak bir rol oynayacağım. Bunu da böylece ayarladık.

        Dün gene bir takım elbise aldım. İstanbul’da çok sık dolaşıyorum. Benim film (Yalancı Yarim) şimdi Eskişehir’de oynuyor. Orada filmi seyredenler geldi, büyük reaksiyon alıyormuşum. Zaten yazıhaneye de film için teşekkür mektubu geldi. Bu film İstanbul ve Ankara’da Aralık ayında oynayacak, yeni filmin çekimi pazartesi günü başlıyor.”

        KEMAL SUNAL KİMDİR?

        Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Sunal, 11 Kasım 1944'te İstanbul'da dünyaya geldi. Mimar Sinan İlkokulu ve Vefa Lisesi mezunu olan sanatçı, liseyi 11 yılda tamamladı.

        AA'nın haberine göre, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde başladığı eğitimini 12 Eylül 1980'deki darbeyle yarım bıraktı. Üniversite dönemi ve sonrasında fabrikada çalışan sanatçı, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı da yaptı.

        Küçük yaşlarından itibaren tiyatrocu olmayı hedefleyen Sunal, aynı zamanda okulda müsamereler düzenleyerek rol aldı. Aynı dönemlerde oynadığı bir oyun ile Akşam gazetesinin düzenlediği liseler arası tiyatro yarışmasında "En İyi Karakter Oyuncusu" ödülünü aldı.

        OYUNCULUK YAŞAMINA KENTERLER TİYATROSU'NDA ADIM ATTI

        Vefa Lisesi'ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter'le tanışan sanatçı, profesyonel oyunculuk yaşamına Kenter Tiyatrosu'nda adım attı.

        Sunal, daha sonra Pendik Tiyatrosu'nda, Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda, Ayfer Feray Tiyatrosu'nda ve son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev alarak, burada oynadığı "Dün Bugün" adlı oyunla ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'in dikkatini çekti ve beyaz perdeyle tanıştı.

        Eğilmez tarafından 1973 yapımı "Tatlı Dillim" adlı sinema filminin oyuncu kadrosuna alınan ünlü oyuncu, bu filmde Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Filiz Akın'la birlikte rol aldı.

        Ünlü sanatçı, Gül Sunal ile 1974 yılında evlenip Ali ve Ezo ismini verdikleri bir erkek ve bir kız çocuk sahibi olurken, vatani görevini 1981'de yaptı.

        Kendine özgü tavırları ve güler yüzlü karakteriyle dikkati çeken Kemal Sunal, Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" eserinin sinema uyarlamasında canlandırdığı "İnek Şaban" tiplemesi başta olmak üzere, birçok filmde özgün fiziği ve hayat verdiği tiplerin halka olan yakınlığı nedeniyle kısa zamanda Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri oldu.

        HAYATI BOYUNCA TOPLAM 82 FİLMDE YER ALDI

        Sanatçı, "İnek Şaban" karakterinin yoğun ilgi görmesi üzerine birçok filmde, "iyi, saf adam" tiplemesi çizdiği "Şaban" karakterini canlandırdı.

        1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyon kanallarında yayınlanmaya başlayan sanatçının rol aldığı "Süt Kardeşler", "Sakar Şakir", "Tosun Paşa", "Salako", "Köyden İndim Şehire", "Çöpçüler Kralı" gibi filmler Türk sinemasının en çok izlenen filmleri arasında yer aldı.

        Bugüne kadar birçok ödüle değer görülen ve ayrıca peş peşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan da büyük başarı kazanan Kemal Sunal, 1976 yapımı ''Kapıcılar Kralı'' filmi ile 1977 Antalya Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü aldı.

        Sanatçı ayrıca, 1989'da "Düttürü Dünya" filmindeki rolüyle Ankara Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alırken, 1998'de de Antalya Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldü.

        Daha sonra yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı.

        Yüksek Lisans tezini ise komedyen kimliği ile Kemal Sunal'ın ve filmlerinin incelenmesi olarak hazırlayan ünlü sanatçının bu tezi, 2005 yılında ailesi tarafından "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" başlıklı kitap haline getirilerek yayılandı.

        Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol alan ünlü sanatçı, 83'üncü filmi "Balalayka"nın çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta, kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi nedeni ile 3 Temmuz 2000'de 56 yaşındayken hayatını kaybetti ve İstanbul'daki Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        ROL ALDIĞI FİLMLERİN BAZILARI ŞÖYLE:

        "Canım Kardeşim", "Oh Olsun", "Mavi Boncuk", "Salak Milyoner", "Hanzo", "Hababam Sınıfı Serisi", "Şaban Serisi", "Meraklı Köfteci", "İbo ile Güllüşah", "Sakar Şakir", "Yüz Numaralı Adam", "Bekçiler Kralı", "Zübük", "Sahte Kabadayı", "Avanak Abdi", "Korkusuz Korkak", "Şark Bülbülü", "Devlet Kuşu", "Gol Kralı", "Üç Kağıtçı", "Doktor Civanım", "Yedi Bela Hüsnü", "Postacı", "Varyemez", "Propaganda"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ