Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya'da binlerce kişiyle çifte bayram
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Heilbronn’da 50 yıldır Franken Stadion’nda Türk vatandaşlarının katılımıyla kutlanan ve son iki yıldır pandemi dolayısıyla ertelenen 23 Nisan kutlamaları, bu yıl 19 mayıs etkinlikleri ile birleştirilerek çifte bayram olarak gerçekleştirildi.

        6 BİN KİŞİ KATILDI

        Heilbronn Okul Aile Birliği ve Baden Württemberg Türk Veli Dernekleri Federasyonu, Eğitim Ataşesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen programı organize etti. Kutlamalara, Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu M. Erkan Öner, Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Ümit Kaptı, STK başkanları, öğrenciler, öğrenci velileri ve öğretmenler başta olmak üzere 6 bin kişi katıldı.

        Stuttgart Başkonsolosu M. Erkan Öner
        Stuttgart Başkonsolosu M. Erkan Öner

        Heilbronn Okul Aile Birlikleri Dernek Başkanı Aydın Ayaz, katılımcılara teşekkür ederek, "Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılır. Bizler de sağlıklı bilgi verme uğraşı içerindeyiz" dedi. Ayaz ayrıca Türkçe derslerine katılımın beklentilerin çok altında olduğuna dikkat çekti.

        GÖSTERİLER İLGİ ÇEKTİ

        Her yıl olduğu gibi Franken Stadion'da yapılan kutlama töreni, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasının ardından çocukların gösterisiyle devam etti.

        REKLAM

        Kutlamalar için kırmızı beyaza bürünen stadta, gençlerin ve çocukların yapmış olduğu geçiş gösterisinde duygusal anlar yaşandı.

        GENÇLER MUHABBET'LE COŞTU

        Almanca Arabesk parçalarıyla tanınan Muhabbet, şarkılarıyla gençleri coşturdu. Ayrıca program için Türkiye’den gelen Rafadan Tayfa TRT çocuk programı ekibiyle büyük beğeni topladı. Kutlamalar, öğrencilerin folklor gösterileri, skeçler, müzik dinletileri, şiirler, aktiviteler ile devam etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ