Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Almanya'da futbol böyle döndü - Sosyal mesafeli gol sevinci - Futbol Haberleri
        1

        Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ligler geri dönmeye başladı. Açılışı ise Almanya yaptı. 13 Mart’ta ertelenen Almanya Ligi dün start aldı. Bundesliga ve Bundesliga 2’de adeta nefesler kesildi. Günün en önemli maçı ise Signal Iduna Park’taydı. Borussia Dortmund, ezeli rakibi Schalke 04’ü konuk etti. Sarı-Siyahlılar, taraftarından yoksundu ancak onları sevindirecek skoru çok rahat elde etti.

        2

        Türkiye Futbol Federasyonu’nun da model olarak alacağını söylediği Bundesliga’da pandemi sürecindeki kurallar ve uygulamalar nelerdi? Öncelikle saha içi hariç her yerde sosyal mesafe vardı. Hiçbir şey eskisi gibi değildi.

        3

        Futbolun önemli paydaşı ve motivasyon unsuru seyirci yoktu. Maçta olanlar ise sayılarla sınırlıydı. Saha içi (98), saha dışı (115) ve stat dışı (109) şeklinde kota konuldu. Yedek kulübeleri sosyal mesafe korunarak yeniden dizayn edildi. Futbolcular ayrı ayrı oturdu.

        4

        Futbolcular, hakemler ve teknik adamlar dışında stattaki herkeste maske vardı. Seremoni yapılmadı. İki takım oyuncuları birbirleriyle tokalaşmadı. Bazı oyuncuların dirsek temasıyla selamlaşması dikkat çekti.

        5

        Saha ve top seçimi sırasında hakem ile oyuncular arasında en az iki metrelik mesafeler vardı. Top toplayıcı çocuklar topları elleriyle (temaslı) oyunculara vermedi. Futbolcular topu bırakılan yerden aldı.

        6

        Taça veya auta giden toplar dezenfekte edilerek yeniden kullanıldı. Yedek kulübesi yetersiz olan kulüpler tribüne çıktı. Saha içinde ise mücadelede bir değişim yoktu.

        10

        - Basın tribününde görev yapan gazeteciler aralarında boşluk bırakarak oturdu.

        11

        FIFA ve UEFA’nın kararlaştırmış olduğu 5 oyuncu değişikliği dün bazı takımlar tarafından kullanıldı.

        12

        SOSYAL MESAFELİ GOL SEVİNCİ

        Koronavirüs önlemleri kapsamında futbolcuların sahaya tükürmesi ve gol sevincinde bir araya gelmesi yasaklanırken Haaland'ın golünde Borussia Dortmundlu futbolcular sosyal mesafeye uyarak sevindi.