KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Alper Keten

Eğitimci baba ve ev hanımı annenin ilk çocuğu olarak 1980 yılında Kahramanmaraş-Andırın’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 2005 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını aldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalında ihtisasını tamamlayarak 2010 yılında Adli Tıp alanında Uzman Doktor ünvanını aldı.

2011 yılında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. Kanada-Toronto Üniversitesinde Çocuk İstismarı, insan hakları ve Adli Tıp alanında eğitim aldı. Mayıs 2012 tarihinden itibaren Kahramanmaraş Adli Tıp Şube Müdürü olarak göreve başlamış olup 2012 yılında Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kahramanmaraş Kalkınma Derneğinde; Eğitim, sağlık, kadın-çocuk aile, demokrasi ve insan hakları, çevre şehircilik ile tarım alanlarında çok sayıda etkinlikte düzenleyici olarak rol oynadı

İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim gördü. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Mart 2015 tarihinde Doçent Doktor Ünvanını almıştır. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup ulusal ve uluslarası alanda yayınlanmış 100’e yakın makale ve bildirileri bulunmaktadır.

Uzm. Dr. Derya Keten ile evli ve bir çocuk babasıdır.