Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! Bugün (29 Ocak) son dakika gram altın, çeyrek altın fiyatları - Altın Haberleri

        Altın fiyatları bu haftaya da yükselişle başladı. Geçen hafta altın fiyatlarındaki yükseliş hem altın piyasasını hem de yatırımcıları hareketlendirmişti. 29 Ocak çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı ve cumhuriyet altın fiyatı belli oldu. AA'dan gelen bilgilere göre altın fiyatlarındaki ilk tepki belli oldu.

        Cuma günü altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,11 artışla 162,8 liradan tamamladı.

        ALTIN FİYATLARINA FED ETKİSİ

        Altın uzmanıİslam Memiş, bu hafta veri akışının yoğun olmasından dolayı altın fiyatlarının dalgalı bir seyir izleyebileceğini ifade ederek, geçen hafta düşüş eğilimi öne çıkan dolar endeksinin bu hafta toparlayabileceğini, bu durumda ons altında satış baskısının artabileceğini söyledi.

        REKLAM

        Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını vurgulayan Memiş, dolar endeksinde toparlanma olması durumunda TL'nin değer kaybedebileceğini, bunun da altının gram fiyatındaki düşüşleri sınırlayabileceğini kaydetti.

        ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

        Haftanın ilk açılışında çeyrek altın 267 liradan satıldı. Öğleden sonra gelen verilerde ise çeyrek altın fiyatının 268 liraya yükseldiği görüldü.

        GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

        Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 163 lira seviyelerinde dengelendi.Gram altın, yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,10 artışla 163 liradan işlem gördü. Öğleden sonra gelen son verilerde ise gram altınınsatış fiyatı 163,70 lira bandında seyrediyor.

        29 OCAK GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

        İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

        • GRAM ALTIN alış fiyatı 163,50 lira satış fiyatı 163,70 lira
        • CUMHURİYET ALTINI alış fiyatı 1.077,00 lira satış fiyatı 1.095,00 lira
        • 22 AYAR BİLEZİK (gr.) alış fiyatı 149,00 lira satış fiyatı 153,00 lira
        • TAM ALTIN alış fiyatı 1.053,00 lira satış fiyatı 1.73,00 lira
        • YARIM ALTIN alış fiyatı 527,00 lira satış fiyatı 537 lira
        • ÇEYREK ALTIN alış fiyatı 263,00 lira satış fiyatı 268,00 lira
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ