Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Altın fiyatları son durum: Düşüş devam ediyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 27 Eylül - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Altın fiyatları yükselişle başladığı günü düşüle devam ettirdi. Özellikle Fed kararı sonrası dolar kurundaki düşüşünde etkisiyle altın fiyatlarında gün içerisinde aşağı yönlü seyir izlendi. Gram altın fiyatı gün içerisinde 235 liranın altını gördü. Peki, bugün altı fiyatları ne kadar? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? İşte cevabı...

        2

        AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam beklentiler doğrultusunda faizleri 25 baz puan artırdığını kaydetti.

        Fed’in faiz kararının piyasalar tarafından önceden fiyatlandığı için altın fiyatlarında agresif dalgalanmalar yaşanmadığını ifade eden Memiş, "Altının ons fiyatı 1.187-1.207 dolar, altının gram fiyatı 230-240 lira bant aralığına sıkışmış durumda. Altın fiyatlarının yön belirleyebilmesi için yeni haber akışlarına ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

        Memiş, altının ons ve gram fiyatının yatırımcısına alım fırsatı verdiğini belirterek şunları kaydetti:

        "ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ve almış olduğu kararlar, hem finans hem de jeopolitik anlamda piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. Ticaret savaşları, yaptırım kararları, ekonomik saldırılar ve savaş tehditleri bunlardan bazıları. Bu sebeple risk algısının artması, güvenilir liman olarak altın talebini artırabilir."

        3

        GRAM ALTIN

        228,71

        229,03