Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın son dakika! Çeyrek altın, gram altın fiyatı ne kadar? - Altın Haberleri
        1

        Türkiye'de en yaygın yatırım amacı olarak kullanılan altında güncel fiyatlar merak ediliyor. Yatırım yapmak isteyen, altın alıp veya satmak isteyen vatandaşlar, 'altın fiyatı bugün ne kadar oldu', 'güncel altın fiyatları' sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, gram, çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar? İşte 1 Şubat 2018 güncel altın fiyatı...

        2

        Dün altının ons fiyatından bulduğu destekle sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,09 artışla 162,5 liradan tamamladı.

        3

        GRAM, ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

        Gram altın, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 162,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 266 lira, Cumhuriyet altını da 1.086 liradan satılıyor.

        4

        Asya piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir izleyen ons altının fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.342,1 dolardan işlem görüyor.

        5

        AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), dün yılın ilk para politikası toplantısını gerçekleştirdiğini ve faiz oranlarını yüzde 1,25- 1,50 seviyesinde sabit tutuğunu kaydetti.

        6

        Memiş, FOMC'nin yayımladığı karar metninde beklendiği kadar şahin bir ifade olmadığını belirterek, bu durumun emtia fiyatlarının az da olsa değer kazanmasına neden olduğunu dile getirdi.

        7

        Altının ons fiyatının 1.330 dolar seviyesini aşağı yönlü kırması durumunda 1.300 dolara kadar gerileyebileceğini ifade eden Memiş, yükseliş isteğinin devam etmesi durumunda ise 1.360 doların direnç konumuna geldiğini söyledi.

        8

        Memiş, dolar kurunda düşüşlerin devam etmesi durumunda altının gram fiyatında değer kayıplarının görülebileceğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 161,3 liranın destek, 162,8 liranın direnç konumunda olduğunu ifade etti.

        9

        Bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini dile getiren Memiş, siyasi ve jeopolitik gelişmelerin de altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını bildirdi.

        10

        ALTININ GRAM FİYATINDA 17-175 LİRA SEVİYELERİ GÖRÜLEBİLİR

        11

        ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Volkan Kuğucuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altına dolardaki zayıflık nedeniyle bir talep olduğunu belirterek, ocak ayında ons altın ve gram altının yatırımcılarını güldürdüğünü kaydetti.

        12

        Kuğucuk, genelde her yılın ilk ayında altının iyi performans sergilediğini ifade ederek, bundan sonraki süreçte fonların, merkez bankalarının ve yatırımcıların altına olan taleplerinin altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını dile getirdi.

        13

        Altının gram fiyatının kısa vadede ve en kötü senaryoda 152 liraya kadar gerileyebileceğini bildiren Kuğucuk, yükseliş hareketinde ise 170-175 lira seviyelerinin görülebileceğini kaydetti.

        14

        Kuğucuk, bu yıl içinde emtia fiyatlarında yukarı yönlü hareketin sürmesi ve beraberinde jeopolitik ve siyasi risklerin devam etmesi durumda ons altın fiyatının zaman zaman yükseliş trendleri içinde yer alacağını belirterek, "Orta ve daha uzun vadede bakıldığında yukarı hareketlerde 1.400-1.450 dolar var buralar aşılırsa 1.500 dolarlı seviyeler olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ