Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Angelina Jolie'den FBI'a dava! Brad Pitt'in peşini bırakmıyor
        1

        Bir zamanlar 'Brangelina' adıyla anılan ünlü oyuncular Brad Pitt (58) ile Angelina Jolie (46), birlikteliklerini 2016 yılında sonlandırmıştı. İkilinin, ilişkisinin bitme nedeni olarak şiddetli geçimsizlik gösterilmişti. Jolie ve Pitt, ayrılık sonrası Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox ve Vivienne adındaki altı çocuğunun velayeti için karşı karşıya gelmişti.

        2

        ORTAK VELAYETE KARŞI ÇIKMIŞTI

        18 yaşından küçük 5 çocuğun ortak velayetini talep eden Pitt, geçtiğimiz yıl mahkemeden zaferle çıkmıştı. Hukuk mücadelesine devam eden Jolie ise kararın ardından temyize başvurmuştu.

        Ortak velayete karşı çıkan Angelina Jolie, özel hakim John Ouderkirk'in eski eşinin avukatlarıyla iş ilişkisi olduğunu ve bu sebeple çocukları ve kendisinin adil bir yargılanmadan mahrum bırakıldığını belirterek, hakimin davadan alınmasını talep etmişti.

        Jolie'nin bu talebi üzerine harekete geçen Kaliforniya mahkemesi, ünlü oyuncuyu haklı bulup, "Bu etik ihlal, hakimin tarafsız olma kabiliyeti üzerinde şüpheler oluşmasına yol açıyor." açıklamasıyla hakimin görevine son vermişti.

        3

        FBI ALEYHİNE DAVA AÇTI

        Ancak ikili, arasındaki bu mücadele "öfke ile atıldığı ileri sürülen adımlara" dönüştü. Angelina Jolie, boşanmaları aşamasında ortaya attığı "Brad Pitt'in özel jette oğlu Maddox'a şiddet uyguladığı" iddiaları hakkında FBI'ın neden dava açmadığını öğrenmenin peşine düştü. Jolie, bu konuda daha fazla bilgi edinebilmek için de ismini vermeden FBI'a karşı dava açtı. Ünlü aktrisin bu davayı, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı'na (FBI) karşı Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'na dayanarak açtığı belirtildi.

        4

        "BRAD PITT'İN İŞLEDİĞİ SUÇUN ÜZERİ KAPATILDI" İDDİASI

        ABD basınına yansıyan haberlere göre, davacı olarak açık bir şekilde Angelina Jolie'nin adı geçmiyor. Fakat 'Jane Doe' takma adını kullanan davacının bilgi sahibi olmak istediği konulara bakıldığında bu kişinin yüksek ihtimalle Jolie olduğu belirtiliyor. Dava konusu olan nokta ise, Brad Pitt'in yıllar önce özel bir jette, Maddox'a uyguladığı ileri sürülen aile içi şiddetin yeteri kadar soruşturulmaması. Davacının iddiasına göre FBI tarafından, Pitt hakkında yeteri kadar araştırma yapılmadı ve aktörün suçunun üzeri kapatıldı.

        5

        Söz konusu iddia daha önce de gündeme gelmişti. Buna göre Brad Pitt, ailece Avrupa'dan ABD'ye döndükleri özel uçakta en büyük oğlu Maddox'a şiddet uyguladığı ileri sürülmüştü. Bunun sonucu olarak 2016 yılında FBI, Brad Pitt aleyhine bir soruşturma başlatmıştı. Fakat aynı yılın kasım ayında bu soruşturma kapanmıştı. Soruşturma devam ederken ünlü aktörün çocuklarını görmesine izin verilmemişti. Tamamen aklandıktan sonra Brad Pitt, önce bir gözetmen eşliğinde sonra da kendi başına çocuklarını görme hakkı kazanmıştı.

        6

        "ANGELINA'NIN AMACI BRAD'İ İNCİTMEK"

        FBI'a karşı açılan bu dava hakkındaki iddialarla ilgili olarak Angelina Jolie ve Brad Pitt'in cephesinden herhangi bir açıklama gelmedi. Fakat bazı kaynaklar, bunu Jolie'nin bilerek yaptığını ve asıl amacının eski eşinin "canını yakmak" olduğunu ileri sürüyor.

        Bir kaynak, Angelina Jolie'nin, henüz tam sonuca ulaşmayan altı çocuğun velayeti mücadelesinde Brad Pitt hakkında zarar verici bilgiler elde etmek için bu davayı açtığını öne sürdü. Söz konusu kaynak bu konuyla ilgili "Angelina, Brad'e karşı kullanmak üzere onu incitecek bazı bilgiler peşinde." ifadelerini kullandı.

        Pitt hakkında FBI tarafından başlatılan soruşturma tamamlandıktan sonra hem Pitt hem de Jolie, bilgilendirilmişti.

        7

        AVUKAT AMANDA KRAMER: YORUM YAPMAYACAĞIM

        FBI'a karşı açılan davanın avukatı Amanda Kramer, konu hakkında yorum yapmayacağını, Jane Doe olarak geçen kadının gerçek kimliğini de açıklamayacağını söyledi. Aynı şekilde FBI da bu konuda açıklama yapmadı. Bir FBI sözcüsü, politikalarının, "bekleyen davalar hakkında yorum yapılmasını yasakladığını" belirtti.

        8

        Angelina Jolie ile Brad Pitt arasındaki sular aradan geçen zamana rağmen bir türlü düzelmedi. Özellikle de Jolie, eski eşi hakkında duyanları şaşırtan iddialarda bulunmuştu. Jolie, geçtiğimiz eylül ayında Brad Pitt ile ilişkisi ve evliliği süresince hem kendisinin hem de çocuklarının güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti. The Guardian'a konuşan Jolie, Pitt ile süren velayet davası nedeniyle bu konu hakkında daha derin açıklamalar yapamayacağını da sözlerine eklemişti.

        9

        VELAYET DAVASINI "KORKUNÇ" DİYEREK NİTELENDİRMİŞTİ

        Brad Pitt ile altı çocuğun velayeti için aralarında süren davayı "korkunç" diyerek nitelendiren Angelina Jolie, Brad Pitt ile en büyük oğlu Maddox arasında uçakta yaşandığı ileri sürülen şiddet olayına da değinmişti. Jolie, "Olaylar uçakta uygulanan sözlü ve fiziksel şiddetle başlamadı. Olay bundan çok daha karmaşık." ifadelerini kullanmıştı.

        Angelina Jolie, Brad Pitt'ten boşanma kararını kolay almadığının da belirtmişti. Jolie, "Çocuklarımın babasından ayrılma kararı almak, öyle bir pozisyonda bulunmak bana çok şeye mal oldu." demişti. Angelina Jolie, "Ailem ve çocuklarımın babası için iyilik ve huzur diliyorum. Biz her zaman bir aile olacağız." ifadelerini kullanarak sözlerini tamamlamıştı.

        10

        DAHA ÖNCE DE AİLE İÇİ ŞİDDET İDDİASINDA BULUNMUŞTU

        Jolie, daha önce de Pitt'in kendisine aile içi şiddet uyguladığını iddia etmişti. Angelina Jolie, devam eden boşanma davası kapsamında mahkemeye Brad Pitt'in ilişkileri boyunca kendisine şiddet uyguladığını ve bununla ilgili belgeler de sürmüştü. Bu belgelerin tüm ayrıntıları bilinmese de Jolie'nin bu konuda kanıtlarının olduğu, hem kendisinin hem de çocuklarının da ona tanıklık etmeye istekli olduğu belirtilmişti. Fakat daha sonra bu istek mahkeme tarafından kabul edilmemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ