Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da kız kaçırma olayının ardından hastanede çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu

        Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'nde dün 1 kişinin yaşamını yitirdiği kız kaçırma kavgasının ardından gözaltına alınıp, sorgusu sırasında rahatsızlanan şüphelilerden Aziz E., götürüldüğü hastanede silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Erol E. yaşamını yitirdi, kendisine refakat eden polis memurlarından Muhammet Uz şehit oldu, Fethi Seven ise yaralandı. Saldırının ardından kaçan şüpheliler ile kendilerini takip eden diğer aile üyeleri arasında çıkan çatışmada ise, okul servisindeki bir lise öğrencisi yaralandı. Ankara'dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edilirken, olayların daha fazla büyümemesi için geniş çaplı önlem alındı.

        DHA'nın haberine göre, Diyarbakır ve Şanlıurfa´dan mevsimlik işçi olarak gelen iki aile arasında yaşanan olaylar zinciri, dün gece saatlerinde başladı. Ankara´nın Polatlı İlçesi'nde mevsimlik işçi 25 yaşındaki Ömer Doğan, Kahramankazan İlçesi'nde yine mevsimlik işçilerden akrabası 16 yaşındaki R.D. ile gönül ilişkisini evlilikle noktalamak istedi. Ömer Doğan, ailesi ve yakınlarını R.D.yi istemesi için gönderdi. Ancak R.D.'nin ailesi, bu evliliğe onay vermedi.

        Bunun üzerine Ömer Doğan,yanına 3 arkadaşını da alarak Kahramankazan İlçesi Kumpınar Mahallesi'nde ailesi ile birlikte çadırda yaşayan R.D.´yi kaçırdı. Olayı fark eden R.D.'nin yakınları, kızlarını kaçıranların peşine düştü.Kahramankazan´dan başlayan kovalamaca, Ankara çevre yolundan tekrar ilçeye kadar devam etti. Saatlerce süren, film sahnelerini aratmayan kovalamaca,İmrendi Mahallesi yol ayrımında son buldu. R.D.'nin yakınları, takip ettikleri otomobili lastiklerine ateş ederek yavaşlattı. Ardından da çarparak otomobilin yoldan çıkmasını sağladı.

        SİLAHLI KAVGADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

        Burada, otomobillerden inen taraflar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında R.D.'nin ağabeyi25 yaşındaki Abdulkadir Doğan, yanındaki silahı çekip ateş etti. Tabancadan çıkan mermiler, genç kızın kaçırıldığı otomobili kullanan6 çocuk babası 40 yaşındaki Ekrem Genç´e isabet etti. EkremGenç olay yerinde öldü, polis ekipleri13 kişiyi gözaltına aldı.

        KAÇIRILAN KIZ AİLE BAKANLIĞI YETKİLİLERİNE TESLİM EDİLDİ

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, R.D. yaşı küçük olduğu için Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Hayatını kaybeden Ekrem Genç ise defnedilmek üzere Polatlı´ya gönderildi.Polis ekipleri,olaylarındaha fazlabüyümemesi için mevsimlik işçilerin kaldığı çadırların çevresinde güvenlik önlemi aldı.

        ACİL SERVİS ÖNÜNDE PUSU

        Bugün öğle saatlerindepoliste sorgusu süren şüphelilerdenAziz E. rahatsızlandı. Bunun üzerine Aziz E., kendisine refakat eden 2 polis memuruyla ambulansla Hamdi Eriş Devlet Hastanisi´ne götürüldü. Aziz E., acil servise girişte,öldürülenEkrem Genç´in yakınlarının silahlı saldırısına uğradı. Mermilerin isabet ettiği Aziz E. ile polis memurları Muhammet Uz ve Fethi Seven yaralandı. Aynı hastanede tedaviye alınan yaralı polislerdenevli ve 2 çocuk babası Muhammet Uz, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, şüpheli Aziz E. da yaşamını yitirdi.Diğer polis memuru Fethi Seven´in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        ÇATIŞMA ŞEHİR MERKEZİNDE DE DEVAM ETTİ; 1 ÖĞRENCİ YARALANDI

        Hastane polisi saldırıya gerçekleştiren 3 kişidenOrhan G.´yi yakaladı,diğer 2 kişi ise kaçtı. Bu sırada diğer aileden 3 kişi de araçla, kaçan saldırganların peşine düştü.Sağlık Meslek Lisesi önünde iki grup, araçlardan birbirlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada, mermilerden biri hareket halindeki bir okul servisinde seyahat edenlise öğrencisinin eline isabet etti. Liseli hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

        HASTANEDE GÜVENLİK ÖNLEMLİ ALINDI

        Çıkan olay sonrasıAnkara'dan ilçeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Hamdi Eriş Devlet Hastanesi çevresinde önlem alan polis ekipleri,burada toplanan kalabalığı uzaklaştırdı. Ayrıca bir TOMA aracıda hastane bahçesinde bekletilmeye başlandı.

        KAÇAN ŞÜPHELİLER İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

        Polis, 1 polisi şehit edip, şüpheliyi öldüren, bir polisi de yaraladıktan sonra kaçan 2 şüpheli ile bunlarla çatışmaya giren gruptakileri yakalamak için ilçede operasyon başlattı. Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz daKahramankazan İlçesi´ne gelerek olaylar hakkında bilgi aldı.

        BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

        Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bugün ilçede yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.Başkan Ertürk, şunları söyledi:

        "Dün Diyarbakırlı bir aile ile Şanlıurfalı bir aile arasında 'kız kaçırma' olayı ile başlayan ve dün 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan bugün de devam eden maalesef 1 polisimizin hastanede şehit edilmesiyle beraber devam eden bir süreç. İki aile de Kahramankazan'da oturmuyorlar. Ama olay Kahramankazan'da geçiyor.Bizi en çok derinden yaralayan ve üzen şehit polisimizin şüpheli şahsa tuzak kurmak, öldürmek isteyenlere karşı onları korumak amacıyla kurşunların hedefi olması. Yine beraberinde iki aile arasında çatışma devam ediyor. Yine birkaç yaralı oluyor. Ankara Emniyetimiz burada gerekli çalışmaları yapıyor, gözaltılar devam ediyor. Ben şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum."

        ŞEHİT POLİS İLÇEDE GÖREVE YENİ BAŞLADI

        Evli, 5 aylık bir kız, ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan şehitMuhammet Uz'un, ilçede göreve yaklaşık 2 hafta önce başladığı belirtildi. Şehit Uz'un cenazesinin, yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray´ın Eskil İlçesi'ne gönderileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ