Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Elektrik Ankara'da enerji zirvesi - Enerji Haberleri

        Elektrik dağıtım sektörü, Ankara’ya çıkarma yaptı. Sektör, önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, ardından da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü.

        Görüşmelerde, dolar kurundaki artışın etkileri üzerinde duruldu. Tarifeler, dağıtım yatırımları, borç ve alacaklar, likidite ihtiyacı konuşuldu. Elektrik dağıtım sektörünün, yılın son 4 ayı için toplam 600 milyon dolar likiditeye ihtiyacı olduğu vurgulandı.

        Sektör, hemen atılacak kimi adımlarla likidite ihtiyacının sınırlı da olsa karşılanabileceğini söyledi. Bu çerçevede elektrik piyasasında bazı işlemlerde uygulanan ve mali olarak yük getiren teminatların kaldırılması önerildi. Enerji yönetimi, bu talebe sıcak baktı.

        Dağıtım şirketleri, YEKDEM’den doğan 2.5 milyar TL’lik alacakları, buna karşılık Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) 1.2 milyar TL borçları olduğunu anımsattı.

        Peki, dolar kurundaki artışın ardından elektrik tarifeleri ne olacak? Elektrik tarifelerinde piyasa koşulları ve ekonominin gerekleri dikkate alınacak. Gözler, bu konuda eylül ayında alınması beklenen yeni karara çevrildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ