Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARIPOSA (AA) - ABD'nin güneyindeki California eyaletine bağlı Mariposa ilçesinde çalılık alanda çıkan yangında bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 18 kilometrekarelik alanın kül olduğu bildirildi.

        California Ormancılık ve Yangından Koruma Dairesinden yapılan açıklamada, cumartesi günkü yangın söndürme çalışmalarına katılan Braden Varney isimli buldozer işçisinin alevler arasında kalarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

        Yetkililer, henüz kontrol altına alınamayan yangından dolayı güvenlik nedeniyle Yosemite Vadisi dahil bazı yerlerde elektriklerin kesildiğini ve Yosemite Milli Parkı'na çıkan ana yolun kapatıldığını duyurdu.

        ABD Orman Servisi İtfaiye Şefi Mike Seymour, Yosemite Milli Parkı'nın batı sınırı civarında çalılık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve yaklaşık 18 kilometrekarelik alanın yandığını söyledi.

        Seymour, 35 santigrat dereceye çıkan hava sıcaklığının ve ulaşılması güç arazinin, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmalarını güçleştirdiğini ifade etti.

        Mariposa ilçesi şerif departmanı da bölge halkı için tahliye emri çıkardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler