Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Tarih Kurumunca, 5 dilde "Ermeni Meselesi" temalı 7 bölümden oluşan kısa belgeseller hazırlandı.

        Kurumdan, yapılan yazılı açıklamada, belgesellerin "Ermenilerin Osmanlı Devleti'ne İsyanı, Terör ve Propaganda" başlığı altında yerli ve yabancı kamuoyunu bilgilendirmek üzere hazırlandığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:

        "Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Fransızca hazırlanan belgeseller; 1. Bölüm: '1915 Terör ve İsyan', 2. Bölüm: '1915 Tehcir ve İskan', 3. Bölüm: 'Diaspora, Diplomasi ve Propaganda', 4. Bölüm: 'Asala: Ateş ve Kan, 5. Bölüm: Sahte Belgeler ve Gerçekler', 6. Bölüm: 'Tarihsiz Diplomasi', 7. Bölüm: 'İlk Ateş: 1915 Müslüman Ahaliye Mezalim' alt başlıklarından oluşuyor."

        Açıklamada, belgesellere http://www.ttk.gov.tr/guncel/ermeni-meselesi-hakkinda-yerli-ve-yabanci-kamuoyunu-bilgilendirmek-amaciyla-hazirlanan-belgesel/ bağlantısı üzerinden izlenebileceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler