Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye'deki Latin Amerika ve Karayip ülkeleri büyükelçiliklerinin Ankara'da düzenlediği "2. Latin Amerika ve Karayip Filmleri Festivali" kapsamında Küba yapımı "Habanastation" filminin gösterimi yapıldı.

        Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen festivale, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez'un yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi, davetli ve sinemasever katıldı.

        Film gösteriminden önce izleyicilere hitap eden Büyükelçi Nunez, Habanastation'ın Küba'nın değerlerini anlatan bir dostluk filmi olduğunu belirterek "Küba'nın güncel gerçekliğine dair söyleyecek sözü olan, beğeneceğiniz bir film." diye konuştu.

        Nunez'in konuşmasının ardından gösterilen "Habanastation", farklı çevrelerden gelmelerine rağmen arkadaşlıklarını sürdüren iki çocuğun hayatını konu alıyor.

        Festivalin bu akşamki bölümünde ayrıca Meksika yapımı "Canımı da Al" ve Peru yapımı "Eski Arkadaşlar" adlı filmler de gösterilecek.

        Başkentte 4 Kasım'da Brezilya'dan "Çöplük" adlı filmle açılışı yapılan festival kapsamında 21 Kasım'da da Venezuela ve Kosta Rika'dan filmler izleyiciyle buluşacak.

        Etkinlikte 9 ülkeden 9 film, seyircilerin beğenisine sunulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler