Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIGALI (AA) - Ruanda'da yüksek mahkeme muhalif lider Diane Rwigara'nın hakkındaki suçlamaları düşürerek beraatine hükmetti.

        Mahkeme heyeti, Rwigara hakkındaki "sahtecilik ve devletin güvenliğini tehlikeye atma" suçlamalarıyla ilgili yeterli delil olmadığını ifade ederek, muhalif lider hakkındaki suçlamaları düşürdü.

        "İsyana teşvik" suçundan yargılanan Rwigara'nın annesinin de mahkeme tarafından suçsuz bulunduğu ifade edildi.

        Rwigara, mahkeme kararının ardından basına yaptığı açıklamada, Ruanda halkının hakları için mücadele etmeye devam edeceğini belirterek, "Bu daha başlangıç, çünkü ülkemizde daha yapılması gereken çok şey var." ifadelerini kullandı.

        Muhalif aktivist Rwigara 2017'de "sahtecilik ve devletin güvenliğini tehlikeye atmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

        Rwigara'ya, devlet başkanlığı seçimleri için adaylık başvurusu yaptığı sırada sahte evrak düzenlediği gerekçesiyle soruşturma açılmış ve adaylığı reddedilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler