Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanan eski polis memuru Ömer Yılmaz, "silahlı terör örgütüne üyelikten" 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

        Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, sanık Yılmaz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı.

        Savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapması için söz verilen Yılmaz, polis olarak yıllarca devlete hizmet ettiğini belirterek hayatı boyunca herhangi bir illegal yapılanmaya mensup olmadığını iddia etti.

        Yargılama aşamasında gerçeğin ortaya çıkması için mahkemeye yardımcı olduğunu belirten Yılmaz, hakkında isnat edilen suçlamaların somut delillere dayanmadığını savundu.

        FETÖ ve benzeri oluşumlara karşı olduğunu, amirleri dışında kimseden emir almadığını ifade eden Yılmaz, "Ben örgütten, örgüt de benden nefret eder. Hayatım boyunca bu yapından çok zarar gördüm. Buna rağmen örgüt üyesi olarak yargılanmak bana ağır geliyor. Devletime karşı kırgınlığım yok." dedi.

        Yargılama aşamasında suçsuz olduğunun ortaya çıktığını öne süren Yılmaz, beraatini talep etti.

        Sanık avukatının da savunmasının alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

        Buna göre sanık Yılmaz'a, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

        Hükümle birlikte Yılmaz, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler