Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğiyle düzenlenen "Rohingya Medya Eğitim Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen Rohingyalı gazeteciler Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

        12 farklı ülkede ikamet eden 20 Rohingyalı gazeteci AA'ya ziyarette bulunarak, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        AA İngilizce Haberler Editör Yardımcısı Ömer Faruk Çalışkan, dünyanın farklı bölgelerinden gelen gazetecileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Çalışkan, Rohingyalı gazetecilere AA'nın tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye'de medyanın işleyişi ve son gelişmeler konusunda da eğitim verdi.

        Türkiye'nin, Rohingya meselesi konusunda oldukça hassas olduğunu belirten Çalışkan, AA'nın bölgedeki sorunları dünyaya duyurma noktasında ciddi derecede inisiyatif aldığını söyledi.

        Çalışkan, AA'nın, Rohingya krizini başladığı 2011'den bu yana dünyaya duyuran sayılı ajanslardan biri olduğunu ve birçok haber ajansının AA'nın konuyla ilgili haberlerini kullandığını anlattı.

        - Rohingya Medya Eğitim Programı

        YTB ile TRT iş birliğiyle düzenlenen "Rohingya Medya Eğitim Programı" 22 Nisan'da başladı.

        12 farklı ülkede ikamet eden Rohingyalı medya çalışanının katıldığı program kapsamında katılımcılar, medya alanında tecrübeli uzmanlardan dijital ve sosyal medya konularında eğitim alıyor.

        Katılımcılar bu programda, aynı zamanda Türk kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiriyor.

        Program, 5 Mayıs'a kadar Ankara ve İstanbul'da devam edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler